Villany, vagy gáztűzhely a jobb?
Régen, a szülői házban gáztűzhelyünk volt. Régen lakótelepen laktunk, ott villanytűzhely volt eleinte, de anyám nem tudott rajta főzni, ezért palackos gáztűzhelyünk volt. Úgy kellett felvinni stikában a palackot.
Amikor családi házba költöztünk, egyértelmű volt, hogy gáztűzhelyünk lesz. Anyám nagyon ragaszkodott hozzá, nem akart villanyt. Legnagyobb hátránya, hogy megégeti az összes edényt: a bakelit füles edények bakelit fülei szétégnek, a kifutott étel, főleg az olajtartalmúak letakaríthatatlanul rásülnek az edények oldalára és aljára, főleg a serpenyőkre - és persze a tűzhely lapjára és edénytartó rácsára is, ami egy idő után nagyon gusztustalanul néz ki.
Feleségemnek otthon villanytűzhelye volt, azon tanult meg főzni, ezért most is villanytűzhelyünk van. Sima, hagyományos "rezsós" Gorenje. Egy lakótelepi lakás felújítási munkáról szereztem, ki akarták dobni, pedig az előző tulaj alig használta. Három fázisra van kötve, így rendesen dolgozik. Jól lehet rajta főzni, nem ki-be kapcsolgatósak a fokozatai és nincs reteszelés meg egyéb hülyeség, hanem egymástól függetlenül használhatók a főzőlapjai.
Munkahelyen volt kerámialapos. Ki-be kapcsolgatással volt megoldva a fokozatszabályozása, ami miatt hol égetett, hol nem főtt az étel. Ilyet nem szabad venni.
Van egy kis indukciós lapom, kivonulós munkán használtam. Nála is előfordul a ki-be kapcsolós "szabályozás", ki kell tapasztalni, melyik fokozaton a legjobb rajta főzni. A víz nagyon gyorsan felforr rajta.
Gázt nem vennék, ki-be kapcsolgatós főzőlapot nem vennék. Ha új konyhánk lesz, akkor valami jobb indukciós lapunk lesz, addig marad a hagyományos villany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!