Jövő nyárig megoldás "tűzoltásra", ha penészedő falat újrafestem héra falfestékkel, de öntök bele chemocid gombaölő adalékot?
Én festés előtt kezelném gombaölővel. Ha eltűnt, akkor festeném.
Van olyan szerkezet, ami összegyűjti a felesleges nedvességet a levegőből, páramentesítő készülékek. Szerintem nagyon jó. És meg fogsz lepődni, hogy egy nap alatt mennyi vizet összeszed. Ezt mindennap kéne használni.
"Én festés előtt kezelném gombaölővel. Ha eltűnt, akkor festeném."
Ez így van, a teljes penésztelenítés után kell festeni, és a festékbe is érdemes adalékot keverni. Ez pár hónapra biztos megoldja a problémát.
Télen a páramentesítést elméletileg a normál fűtés és rendszeres szellőztetés is biztosítja, de ha szükséges, akkor az érintett helyen kiegészítő fűtés és páramentesítő is jól jöhet.
A végleges megoldás persze csak a ház megfelelő szigetelése lehet.
ujrafesteni se muszály ha nem igényli a fal egyébként,
én savoval eltüntettem a penészt mondjuk az nem szünteti meg csak tiszta lesz a fal, majd utánna kentem le chemociddel. hatására talán pár héttel később lesz szürke ujra, de akkor meglehet ismételni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!