Mennyi lehet egy burkoló napidíja?
Egy kollégám privátban burkoló. Megfűztem némi munkára, az anyagokat megvettük együtt (természetesen én fizettem, csak nem éreztem magam alkalmasnak a feladatra egyedül).
Egy konyhát, kb. 8 négyzetmétert szeretnék leburkoltatni vele. Előkészítünk mindent, neki csak fel kell tennie a csempét. Azt mondta néhány órás feladat, nem probléma. Munkadíjat nem kér, mi viszont adni szeretnénk neki. Semmi nincs ingyen és összesen a bevásárlással/csempézéssel együtt biztosan el fog tölteni egy munkanapot a konyhánkkal, tehát ne vicceljünk... Mellesleg ismerem a családi helyzetét, tudom hogy jól jön neki a pénz és amúgy baromi sok burkoló melója van, így gyakorlatilag a fizető munkáktól szívjuk el arra a napra. Mivel nem hajlandó árat mondani, ezért szeretném, ha elmondanátok kb. mi a reális.
Általában amennyibe kerül a csempe négyzetmétere annyiért rakják fel.
Tehát pl. 1500/m2 akkor 8x1500Ft.
A burkoló nem napidíjban, ha nem m2-ben dolgozik.
Ez egy elég drága pasas, de gyönyörűen dolgozik:
Tehát, ha a kollégádnak adsz 15-20ezret, akkor pont kifizeted egy középkategóriás burkoló munkadíját.
Sejtettem, hogy nm alapján dolgoznak (sosem jó, ha idő alapján), de számomra így egyszerűbb a meghatározás, mivel nagyon sokat segített és árat nem mond. Kb. 2 órát mászkált velem a barkácsboltban. Azt mondta 3 óra alatt megvan a csempézéssel és igen, említette, hogy utána még kb. 1,5 óra a fugázás, szegélyek, stb. Plusz útiköltség, mert 40 km-re lakik.
Egy 20 ezresre gondoltam, de akkor ezekszerint nem is lőttem mellé.
Azon nem problémáznék ha baráti áron vállalt volna el, de ingyen semmiképpen nem fogadom el a segítségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!