Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ebből az alaprajzból, valakine...

SuperCsajszix3 kérdése:

Ebből az alaprajzból, valakinek van valami tippje hogyan lehetne 3 szobát kialakítani olcsón?

Figyelt kérdés

Ez a vázlat ''tervrajz'' nem pontos, csak én rajzoltam itthon gépen házilag,de a lényeg rajta van. :D Szóval, az x pont mi sem tudjuk mi.. de az túl kicsi hely ahhoz, hogy szoba legyen belőle... de 3 szobát szeretnénk megoldani ha lehetséges valahogy, hátha itt tud valaki segíteni.:) falat törni nem szeretnék, se építeni, valami egyszerűbb megoldás kellene.

[link]

2017. szept. 23. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:

ha falat nem szeretnél törni....

akkor a nagyobb szoba gipszkarton fallal ketté.

Mondjuk kérdés,hogy mekkora az a nagyobb szoba mert méretek nincsenek.

Ránézésre a legértelmesebb dolog,hogy hozzá építetek

2017. szept. 23. 19:27
 2/9 anonim ***** válasza:

"én rajzoltam itthon gépen házilag,de a lényeg rajta van"

Nem, semmi lényeges nincs rajta.

2017. szept. 23. 21:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Inkább kockás papíron rajzolj, ajtó, ablaknyílás megadásával, kb méretekkel. Így reménytelen.
2017. szept. 24. 07:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Az alaprajzod használhatatlan, ahogy előttem írták is.

Egyébként látatlanban mondom, hogy faltörés és átépítés nélkül nem lesz ebből 3 szoba, kivéve, ha az egyik szoba minimum 20-25 m2-es, mert akkor ha az ajtó és az ablakok engedik, akkor marad amit az 1-es írt, a gipszkarton.

2017. szept. 24. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

Vagy az X-nél csinálod meg a bejáratot, az előszobából a konyhát, a konyhából egy szobát, de akkor egy szobád sem lesz külön bejáratú, a fürdőszoba miatt. Mindenki, mindenkin keresztül fog járni.

Vagy a fürdőt teszed a mostani előszobába, a régi fürdő+kamra helyén csinálsz szobát, de akkor kamra nem lesz és az X-nél van a bejárás.

Elég erőltetett ortopéd megoldás mindegyik, de ennél többet a tervrajzod alapján nem lehet kiizzadni.

2017. szept. 24. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Légyszi tegyél fel egy rajzot, ahol látszanak az ablakok, ajtók, fűtőtestek, mert feltételezem ezeket nem akarod elmozdítani. Továbbá a falak hossza.

Illetve azt írd le milyen célból kellene még egy szoba. Hálófülkének? Dolgozónak? Gyerekszobának? Ha az utóbbi, hány éves a gyerek?

Emellett: vedd figyelembe, hogy ha falat bontani és építeni nem akarsz (ebbe a gipszkartonfal is beletartozik?), akkor csak szekrény/lapfüggöny/térelválasztó elem alkalmazásával tudsz leválasztani egy fülkét, de nem lesz konkrét "szoba" belőle.

Ha csinálsz egy normális rajzot tudok segíteni.

2017. szept. 24. 10:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Gipszkarton fal nem tudom mennyibe megy, valaki? Itt egy jobb rajz, a fűtőtest minden ablak alatt van közvetlen kivéve a fürdőben ott az ablak mellet van.A 2. szoba 5x6os a 1. szoba 5x5 a konyha is ekkora kb, a többit viszonyítsatok azokról most nem tudok adatot adni.:)

[link]

2017. szept. 24. 17:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Illetve az 1. szobából is nyilik ajtó 2.szobába, csak lemaradt véletlen.:'D
2017. szept. 24. 17:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha annyira sem veszed a fáradtságot, hogy készíts egy normális rajzot pontos méretekkel, nyílászárókkal, ne várd el a segítséget. Az 'ablak' sem mindegy mit takar, mekkora, hány db.

Egyébként ha nincs olyan szoba, ahol van legalább két ablak, akkor nem lehet leválasztani egyikből sem szobát.

Azt meg még mindig nem árultad el, mi lenne a szoba célja.

A gipszkarton fal relatív olcsó és egyszerűen elkészíthető.

2017. szept. 24. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!