Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Vettem egy hétvégi házat, az...

Vettem egy hétvégi házat, az érintésvédelem nullázás, nincs földelö szonda leverve. Nullázás esetén is kell földelö szondát leverni, helyi földelést kialakitani? És ha igen hogyan hova kell bekötni?

Figyelt kérdés
2015. nov. 27. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:

mindenhol nullázás az érintésvédelem, csak tévesen mindenki földelést mond rá.

igen, le kell földelni a bejövő nullát, ez előírás. ha véletlen a légvezetéken nulla szakadás van, akkor csak ez óv meg attól, hogy a testre villany kerüljön. valamint a nulla, nulla potenciálját is ez rögzíti, hogy valóban 0 legyen.

kérj meg egy villanyszerelőt. a szondának megvan az előírása.

2015. nov. 27. 18:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Új mérőhely kialakításánál kötelező a földelés kiépítése is, ha esetleg cserére szorulna a régi, bár nem olcsó mulatság.
2015. nov. 27. 18:53
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát igen, volt időszak, mikor hétvégi háznál nem volt kötelező.

Azonban ajánlatos ezt pótolni, bár mondhatnám, hogy az így elérhető biztonság-növekmény az fordítva arányos a földelési ellenállással, az meg azért függ a hossztól, a talaj minőségétől, stb.

Hogy hová kell kötni? E kérdés elolvasta után én is a szakembert ajánlom. A szakember ritkán jobb, de legalább a lelkiismereted megnyugszik. :)

2015. nov. 27. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!