Utólagos falalászigetelést végzett valaki mostanában?
Figyelt kérdés
Vegyes falazatú de főleg vályogház falazata nincs alászigetelve.Jelenleg száraz de pontosan látszik a salétrom jó fél méteres magasságban és dohos szag is van.Vállalkozó látta és vállalná is az utólagos szigetelést, javarészt vágná a falat a fugában ahol kell pedig bontaná a fal alját és újra falazná.75 Nm az alapterületünk.6-700.000 ft között állna meg az mondta.Elhiszem hogy komoly meló ez de számunkra ezt lehetetlen kifizetni.Érdekelne hogy aki házilag oldotta meg milyen eszközökkel és technikával oldotta meg.Aki tud segíteni megköszönném.Üdv!2017. szept. 17. 20:23
11/18 A kérdező kommentje:
De igen megoldjuk házilag.Fal kibontás majd visszarakással mi is megtudjuk csinálni csak ez brutál sok meló ugyhogy ez a B terv.A legjobb inkább vágni lenne a falat a fugánál ennek viszont nem ismerem a pontos részleteit.Magyarán hogy milyen gép és milyen vágókorong kellene.Hiába írja 1-2rosszindulatú emberke hogy 600000ft az nem is pénz meg hogy megérdemlem mert vályogházat vettem.Nem segítenek vele semmit.Bár nem is gondolom hogy akartak.Szétnézek más oldalakon is hátha...Megcsináljuk így vagy úgy 😃
2017. szept. 19. 19:54
12/18 anonim válasza:
A fal átvágását kézifűrésszel szokták megoldani, kérdező. Ha ketten vagytok, nagy, kétemberes fűrésszel, ha egyedül csinálod, az Ytong fűrészt javasolom. Mindenesetre ketten sokkal könnyebben tartjátok majd a szintet. Elsőre azért nem említettem ezt az opciót, mert vegyes falazatról beszéltél a kérdésben, s abba belefér a sarkok terméskővel való megerősítése is. Ha padig az is van benne, képtelenség átvágni a falat.
13/18 anonim válasza:
szerintem nem vállalkozóval kéne beszélni első körben, hanem egy hozzáértő tervezővel. Szerintem a lemez betolás az utolsó amire itt gondolni kell. Vannak olyan megoldások, aminél nem is nagyon kell a falhoz nyúlni. Beszélj olyan emberrel aki nem érdekelt kivitelezésben (tervező ilyesmi). Nézz esetleg körül jucsubon, szóval fordíts időt a tervezésre. Mondjuk mi is laktunk vályogházban és mi sem oldottuk meg végig, de annak volt olyan oka is, hogy a benti falak is nedvesedtek. Ha ilyen probléma van, az tényleg baj.
14/18 anonim válasza:
"szerintem nem vállalkozóval kéne beszélni első körben, hanem egy hozzáértő tervezővel. "
Plusz 100 000 tervezői szakértés.
15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Fal kibontás viddzarakása lesz.
2017. szept. 20. 22:11
16/18 anonim válasza:
Értsünk már szót, ember! 14-es és én is arra akarjuk felhívni a figyelmedet, hogy mielőtt ilyen pénzigényes, és korántsem veszélytelen mutatványba kezdesz, körül kéne nézni, hogy valóban az-e az oka a vizesedésnek, vagy csupán egy régebbi szakszerűtlen felújítás tereprendezés, stb.
Mesélj nekem pl. a helyiségek padozatáról.
17/18 anonim válasza:
A falkibontás szigetelés leterítése és téglával visszafalazás a lgtutibb. Egy valamire való kőműves simán megcsinálja . Aztán az alját sem ártana szigetelni a szobáknak és a két szigetelést összilleszteni
18/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok.El is felejtettem már ezt a témát de azért röviden leírom hogy végződött a szigetelésem.Találtam egy kőművest aki már rutinos volt a vízszigetelésben.Elmondta hogy lyukas napjain szívesen segít pl. elöször szombat-vasárnap következő héten kedd és péntek.Neki napi 15.000ft kell magyarán napszámon így neki is jó és nekem is :) Így történt végig.Kevertem neki a maltert , talicskáztam kifelé a törmeléket, raktam az orra alá mindent.Neki egy vésőgépre volt szüksége meg néhány kéziszerszámra.Korrekt volt ő is én is.Kb 8-10 nap alatt körbementünk a házon kívűl - belül.Téglám volt elég.Meszet cementet homokot kellett vennem.A végeredmény az lett hogy 180.000 ft körül megállt a vízszigetelés díja anyagostul munkabérestől mindennel együtt.Annyit pontosítanék még hogy igazából csak 3-4 napot tudtam segíteni neki a többit egyedül csinálta.Azóta 2 nyár és 2 tél telt el.Csontszáraz a ház.Utólag megmosolyogtató néhány komment amit még akkoriban írtam hogy 6-8.00000 ft-ért ingyen van meg hogy egy másfél hetes munkát nem lehet millió ft alatt elvégezni.Dubaiban talán nem.De itt magyarországon igen le kell szállni a földre.Nem terepjáros aranyláncos kivitelezőt kerestem akkor sem hanem egy kőművest aki megtudja csinálni.Később ugyanez a kőműves végezte az összes burkolást a házban + a hozzáépítést a házhoz , így már 100 nm-en vagyunk összességében pesti árakhoz képest fillérekért.Utólag is köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált!
2020. jan. 4. 00:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!