Melyik kazán a jobb?
Sziasztok!
Kazáncsere előtt állok. Kihívtam két szakit is és elég tetemes a különbség a két árajánlat között.
Az egyik Ferroli Bluehelix 25-re, a másik Immergas Victrix Tera 28-ra adott ajánlatot.
Az első ajánlat kéménnyel papírokkal, br 960e a másik br 720e.
Ennyivel jobb a Ferroli? Megéri a drágábbat venni?
Kis lakás, fűtés és melegvíz ellátásáról van szó, 5 radiátor. Régi 15 éves Ferrolit cserélnék le ami még nyílt égésterű. A fő indok az pont ez, 0-ra akarom csökkenteni a CO lehetőségét.
Ráadásul a Ferroli-ra csak 3 év garit adnak míg a másikra 5-t. Tudom évente szakszerviz kell felülvizsgálja de ez nem számít most is így csinálom.
Kíváncsi lennék hozzáértők véleményére.
Köszi!
Igazából a második szaki mondta, hogy mást is felszerel de ő az immergast ajánlja.
Van esetleg vmi kifejezetten jó márka, ahol nem a nevet fizeti meg az ember?
Mi kerül ezen ennyibe?
Egy kéménybélelés 2, max 300 ezer, egy kondenzációs kazán 250 ezer.
A tervezés 35 ezer, gázmeot nem tudom, max 30 ezer.
Ez össz max 600 ezer.
Az kogy leveszi a cirkót, felrak egy másikat és beköti az 300 ezer forint?
Szívesen fogadok ajánlást szakira Pest megyében. Az első ajánlat szerintem is túlzás. A másodikban sok kivetni valót nem találtam. 200 a kémény 350 a kazán a szerelési anyagokkal. Gázterv, villanyszerelő jegyzőkönyv és a szakszervizes beüzemelés kb 80-100. A maradék meg szerelés és rendszerátmosás.
A második ár szerintem nem vészes de tényleg szívesen fogadok ajánlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!