Táv vagy egyedi fűtés?
"A panel házban van arra lehetőség, hogy egyedi fűtésrendszert csináltassunk."
Tuti, hogy nincs.
Hova teszed a kéményt?
Parapetes cirkóhoz nem kell kémény.
"#12
Parapetes cirkóhoz nem kell kémény."
Ahhoz nem is, de csak meglévő konvektor helyére lehet beépíteni.
Faláttöréses füstgáz kivezetés csak nyílászáró nélküli homlokzatra történhet.
Továbbra is kérdéses a gáz! Van? Ha van akkor elegendő?
Miről beszélsz kedves 14-es?
Milyen konvektor helyére?
Távfűtésnél milyen konvektor van szerinted?
Millió lakásban van újabban cirkó a panelokban is, tehát nem ördögtől való, megoldhatatlan probléma.
Esetleg a gáz lehetne a kérdéses, de azt sem hiszem igazán, hiszen a Kérdező utánajárt és van lehetőség leválni. Ebben az esetben pedig biztos nem Jancsi kályhára gondoltak, tehát van gázkapacitás.
Én a 15-es értek egyet, de mivel ez úgysem úgy működik, hogy hopp, csapjunk fel egy cirkót, a gázműveknél kell érdeklődni, azok majd pontosan elmondanak mindent, a kapacitásról, illetve esetleges hiányáról is.
A legelső és a legfontosabb információ megvan, hogy az épületben engedélyezett az egyedi fűtésre való átállás.
A kérdező meg fog éves számlát kapni az átállás után, a lakásán átmenő csövek hőleadásáról, de még így is magasan jobban megéri neki az egyedi fűtés.
Kedves 15-ös!
"Milyen konvektor helyére?
Távfűtésnél milyen konvektor van szerinted?"
Leírtam szerintem érthetően, hogy parapetes cirkót csak konvektor helyére lehet beépíteni!
Ezzel szerintem nem állítottam azt, hogy a panelben lenne konvektor!
Igen lehet a panelbe cirkót (falátöréses füstgázkivezetéssel) beépíteni. Ha van olyan "szabad" falfelület ami a szabályoknak megfelel.
" van lehetőség leválni. Ebben az esetben pedig biztos nem Jancsi kályhára gondoltak, tehát van gázkapacitás."
A távhőről való leválás lehetősége nem jelenti azt automatikusan, hogy van a házban gáz! És megfelelő mennyiségű gáz! (A fűtést meg lehet oldali elektromos kazánnal, fűtőpanellel is.)
Miquel!
"Egy panellakásban túlzás lenne cirkót felszereltetni."
Ezzel teljesen egyetértek.
"Létezik viszont a Mika kazán, ami direkt ilyen célra lett kifejlesztve. Azt úgy tudom, be lehet kötni parapetesre."
A Mika kazánból is van "parapetes" (amit MEGLÉVŐ parapet helyére lehet beépíteni, új parapetes kitorkolás már nem létesíthető!)
és van belőle "hagyományos" falátöréses füstgáz elvezetésű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!