Milyen szakember kell ide, mit lehet tenni?
1970 körül épült a házunk, 2004-ben bővítve lett tetötérrel.
A régi tető lelett bontva erre fafödémes megoldással került rá úgymond a " padló" nem lett itt rábetonozva.
Recseg mint a qva isten, nem is ez a legnagyobb probléma.
Mozog az egész mászkálás közben. Repedezik a sarkok..
A fürdőszobába a csempe hibátlan a járólap töredezett,repedt. Múltkor az egyiket felszedték kicseréltem..
ajárolap alatt van egy háló alatta osb lap..
nyilván mozog minden a fuga kitörik a járolspnál azt nem lehet visszakrnni,újra kitörik.
A felszedett járolap alatt az osb tiszta fekete egyet ugranék és átszakadna!! Zuhanyzás során, ami mellé ment víz idövelslá került,hiába lett feltörölve..
Az alsó csempe és járolsp között 1cm-s a hézag .. a padló meg a fal nem tslálkozik..
A szobámban az ágy mellett szintén a parketta és a szegőléc között hézag!! Nyilván ott az ágy súlya is de akkor is csúnya..
Anyaméh mindent a legolcsóbbol megcsináltak mert az jó mert mindenen spórol ,hiába mondom nekik mi van itt egyszerűen leszarják addig amíg tényleg át nem szakad az egész..
most 23 éves vagyok még mielőtt az lenne a válasz,hogy miért nem intéztem én az építkezést ( 10 évesen)
Nekem kell a dolgokat a kezembe venni,mert senki nem tesz semmit!
Mit lehetne itt tenni ezügyben? Mit ajánlanátok vagy hogyan állnának neki?
A #10 jelű hozzászólásodban lévő linkre kattintva olvasd el a 3. bekezdéstől lefelé.
Az OSB attól fekete valószínűleg, hogy rohad. Ha az tudott rohadni, akkor a többi faanyag is a környékén. Elég ha a fenti vizes helyiség (ha jól értem ott van vagy ott is) kialakításánál nem ügyeltek a vízzárásra megfelelően és be tudott szivárogni.
Én nem a laminált padló színén aggódnék, hanem bizony ahogy írod azon, hogy ez meddig marad használható.
Ahogy olvaslak, egyre inkább úgy érzem, hogy ennek a háznak a problémája nem a gyakoris megválaszolható kérdések közé tartozik, mert komoly bajok vannak.
Feltétlenül hívjatok statikust, de számíts komoly bontásokra (és az ezzel járó komoly pénzekre) mert még a szakvéleményhez is erre van szükség, ránézéssel ezt nem fogja neked senki felelősséggel megmondani.
A kijavítás?
Hát nem is tudom, de nagyságrendben 3-5 millióra tippelek, de lehet keveset is mondok, ha az alsó szint is süllyed.
El kell döntened, hogy ezt a házat rázod gatyába, vagy veszel egy másikat ...
Az osb alatt még ott a deszka (az alatt pedig a hézag az alsó szint plafonja)
Én azt gondolom,hogy a probléma itt olyan,mint aszúnyogàlon át nyomott ceruza okozta lyuk..
Szerintem az osb alatti deszka nem sérült vagy nincs baja,amit az osbfelszedésével lehetne megnézni. A föproblémava mosdó és s zuhanyzó közötti ponton van,mert általában ide jutott a legtöbb víz és ott is töredezett ki elsőként a fuga. A fürdő szoba kb 10-12m2. A szobák és a nappali alatt ilyet problèma memhinném,hogy lenne.
Ha a fürdőszobában ki lesz cserélve az osb meg amit kell lehet a továbbiakban is tartós?
2004 óta eltelt pár év de nem hinném,hogy csak ennyi időre szolgàl egy fafödémes padlózat sehol máshol nincs gond egyedúl a fürdőben az alá szivárgott víz miatt és annyira át fonja az aldo plafonon azt látni kellene. Még nagyon az elejèn talán 2004-ben eltört a csap úszott a fürdöszoba fele ( nem a mosdó oldali ahol a föprobléma van) akkor egy picit átszivárgott.
A probléma itt úgy alakult,hogy " valakik" ketten mentek egyszerre fürdeni egy egy személyes zuhanyzoba a víz minden irányba ment ami azért egy félórát ott állt ami tudott lassan elkezdett leszivárognibhiába lett feltörölce teljesen nem lehet mert olyan felmoso nincs és a naponta sok víz ezt tette.
Meg kell várni,hogy össze szakadjon a fürdőszoba, addig nem szórjuk ki a pénzt hülyesègre, aztán meg van lepve mindenki ,hogy mennyi az annyi,mikor lehet,hogy olcsóbb is lehetett volna a javittatás ha az elején kezelésbe lett volna véve a gond.
Én csak azt tudom megoldásként,hogy újra osb-zni a fürdőt aztán valamit,hogy ne tudjon oda folyni a víz ,járó lapozni és nem kemény fugával kimenni hanem szilikonnal . Az nem fog kitörni.
Mozogni fog de csak minimálisan mozog mindenhol max 1cm a " kilengés"!devszerintem azzal is sokat mondtam. Ahol minden jó ott jó kivétel a fürdő. Ezért is. Erért kellkönyörögni,hogy a házat tartsuk egybe.. és elvileg a milyén az egyik legjobb felújított.. persze kívülről mert a belső problémát nem látják.
Itt minden ház 2. generációs.. kb 1960-70 körül épültek.
Most direkt megkérdeztem mikor lesz megcsinálva, erre az volt a válasz,hogy még nem csináltam meg?
Anyám itt a legnagyobb probléma és ha választhatnék akkor egy másikat választanék!
Az egész minimálisan mozgott ahogy az ember megy a parkettán recseg, ezek a pár mm-s mozgások voltak. Csak ahogy beázott ott elkezdett gyengülni az osb így kezdett megsüllyedni, így repedt vagy tört el a járolap,mert nehezebb mint a parketta. Gondolom így lehetett.
Komolyan mondom jobban szeretek a munkahelyemen lenni,mint itthon és az emberek miatt. Mert ha ott meg kérem fiatalt,időset,hogy csinálja ezt vagy azt vagy akármit,azok nem fognak pattogni,hogy nehogy már ők alkalmazkodjanak hozzám és nem lesz ilyen berögzödésük,hogy ők az idősebbek nehogy már egy fiatalabb mondja meg mi van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!