Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Betonozáshoz fólia vagy...

Betonozáshoz fólia vagy kátránypapírt használjak?

Figyelt kérdés
Szoba betonozásához melyiket kellene? Két kőművest kérdeztem meg. Az egyik szerint kell a kátránypapír. A másik szerint ugyanazt a funkciót a lépésálló fólia is ellátja. Az árban meg egyátalán nem.mind1. A kátrány jóval drágább. Melyiket váasszuk? Mit gondoltok?
2017. júl. 14. 10:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%

Egyiket sem talajnedvesség elleni szigetelésre bitumenes lemezt használj (aljzatbetonra ragasztva (olvasztva)).

A kavicságyazat és a szerelőbeton közé vagy a lépésálló hőszigetelés és az aljzatbeton közé jó (és kell is) a PE fólia.

2017. júl. 14. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Kérdezó mond meg az elsőnek hogy kátránypapír alatt mindenki a bitumenes lemezt érti. Nem kell itt a pontos nevével vagánykodni az istentudja már hanyadik ilyen kérdésnékl.
2017. júl. 14. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell postás!

Az, hogy te, hozzá nem értő vagy az egy dolog.

Az meg egy másik, hogy okoska-botocska vagy. Érdemben nem tudsz hozzászólni, de kötözködni tudsz! (szerinted mennyire hasznos a válaszod?)

2017. júl. 14. 13:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem vitát akartam generálni. Álljatok le! Csak érdemi segítséget kérni.
2017. júl. 14. 14:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Érdemben próbáltam segíteni. Belekötött abba, hogy kijavítottam a kátránypapírt (bitumenes csupaszlemez) bitumenes lemezre (pl GV-4).

Az "kátránypapírt" ma már csak ritkán használják, régen is főleg magas párafékező tulajdonsága miatt (meg azért mert nem is mindig volt más), ma már vannak jobb műszaki tulajdonságú anyagok erre.

Egy kérdés az épület fala miből van?

2017. júl. 14. 14:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Tégla. A szobák eddig parkettásak voltak. Alatta homok. A dolgot még az is cifrázza, hogy a lépésálló fóliát tanácsoló szakember csak a fóliát és spernórácsot ajánlotta. Emiatt a kponti fütés csövei a homokon fekszenek. Egy másik kőműves szerint viszont ezt rétegbe kellett volna ágyazni. Az olcsóbb megoldást ajánló viszont totálba akarta így betonozni. Tehát rá a fólia rács beton. Bár azt nem tudom ezt milyen sorrendben. Nahyon szeretném ha működne csak a fóliával. Szerinted nem fog abszolút? Köszi
2017. júl. 14. 14:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Ami az egészből hiányzik az a hőszigetelés! Illetve amit én még szem előtt tartanék, hogy hol van a falban a talajnedvesség elleni szigetelés. Ahhoz mindenképp "csatlakoztatni" kell(ene) az aljzat alatti talajnedvesség elleni szigetelést.

Elvileg a hagyományos rétegrend:

-burkolat

-aljzatbeton (ebben mehetnek a csövek)

-PE fólia

-Lépésálló hőszigetelés

-Talajnedvesség elleni szigetelés (ez a bitumenes lemez)

-Szigetelést védő beton (aljzat)

-Kavicságyazat

2017. júl. 14. 14:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Illetve javítom.

Fűtés csövek alatt padlófűtés csöveket értettem, ha nem padlófűtés akkor a hőszigetelésben célszerű vezetni a csöveket.

2017. júl. 14. 14:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi az alapos választ. Ha nem.csatlakoztatják. afal vízszigeteléséhez akkor ha van is a betonban az a falnál fog vizesedést okozni? Az alaposabb kőműves- nevezzük így- hugarocellt ajánlott. Nem tudom mitévő legyek. Mert bár nem.akarom magam ledegradáni de nő vagyok, és a büdzsé is szűkös. A bitumenes lemez amit írtá alsó hangon 8500 ft, ebből kellene vagy 4 tekercs😔😞
2017. júl. 14. 14:49
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem csatlakoztatod megfelelően a vízszigetelést a fal-aljzat csomópontnál, akkor a talajpára az első helyen ahol lehetősége lesz ki fog csapódni. Ha ez a falban történik nedvesedést okozhat (akár még a vakolat is leválhat az idő előrehaladtával. Amit a kőműves javasolt szerintem polifoam csík lehet (a falhoz körben) az a dilatációt biztosítja az aljzatbeton és a fal között. Sajnos nem olcsó megcsinálni rendesen, de hosszú távon a jó megoldás a kifizetődő!
2017. júl. 14. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!