Lesz értelme a gázkonvektor csereprogramban lecserélni a régi konvektorokat?
Két dolog miatt is kérdezem:
1. Bármikor meghibásodott egy konvektorunk, és kijött a szerelő, mindig említettem, hogy már le kellene újabbakra cserélni... Erre ő mindig azt mondta, hogy az újak még rosszabbak, sokkal silányabbak, mint ami még nekünk van...
2. Olvasom, hogy most ha lesz csereprogram, akkor még ebben az évben meg kell ejteni a cserét, mert 2018-tól egy új EU-s szabály szerint már azok a konvektorok sem lesznek korszerűek, amikre most cserélni lehet... Állítólag a gyártók még nem kezdtek meg gyártani olyanokat, ami 2018-tól is beüzemelhető lesz...
Ki mit tud ezekről?
Írjatok!
Hej!
A csere időszerű, úgy tűnik, hogy egy nem túl távoli jövőben úgy is elő fogják írni.
FONTOS!Első nap, első órájában kell küldeni a pályázatot.
Sajnos sunyin van kiírva, a gyártók első átböngészése során elsőre senki sem felel meg a feltételeknek. Én egyenként megkerestem Őket. LAMPART és FÉG nem felel meg!
Van egy "veszett drága" olasz megfelelő:
az olasz "Fondital Gazelle" konvektorok.
Olcsóbb tippem: Wamsler SE GWH 2 -3 -4 -5. (Pelgrim olaszt gyártják). Nekem azt írták, hogy megfelel a konvektoruk a pályázat feltételeinek.
Az egészet Neked kell előfinanszírozni és utólag fizetnek....(FIGYELEM! Bp.-en már kevés az idő!)
Úgy tűnik kihagyhatatlan legalább egy közreműködő :O)...
Én azért megpróbálom...
MÁS:
Sajnos hiányzik a Lampart Promontor 45 öreg parapetes gázkonvektor gyári leírása a mellékelendő számításokhoz.
Tudnál segíteni?
Üdv. SF
Jesszus, míly régi kérdésemre kaptam hozzászólást!:)
Végül nem cseréltünk le azóta sem egy konvektort sem.
De most kicsit megijesztesz
Fogalmam sincs milyen szelepűek a mieink...
De ez az idővel szétrepedhet dolog is főleg megijeszt!
CR1 szelepet onnan lehet felismerni, hogy csak egy szikráztatója van, meg egy hőfokszabályzó 1-8 között.
Nem muszáj az egész konvektort cserélni, lehet külön gázszelepet is néhány típusnál. Cr6 szelep ( rá is kereshetsz a neten) olyan, hogy fekete szabályzó N és 7 között felette két gomb egy piros láng és egy fehér pötty, felette a szikráztató. Begyújtáskor nyomni kell a piros láng gombot és pattogtatni a szikrát a másik gombbal.
Vaslemezes konvektornál kirepedés lehetséges, de ha 1-2 évente átvizsgálja szerelő akkor ha ilyen van észre fogja venni. Az amúgy is kötelező lenne a kezelési utasítás szerint is. Akkor mikor ezeket gyártották még nem voltak egyéb biztonsági berendezések, egy mai gázkészülék pl. azonnal lekapcsol ha égéstermék jön vissza vagy ha bármi gond van vagy ha nem történt meg a karbantartás, a régiek nem, beleírják a lerírásba, hogy évente kötelező felülvizsgálat és kész. És valóban van olyan, ami akár 30 évig elmegy úgy, hogy szerelő rá se néz, de szerencse kérdése ill. veszélyes is lehet ha égésterméket okád vissza. Láttam olyan cirkókazánt, ami már majd 15 éve ment karbantartás nélkül és teljesen el volt koszolódva. Már azon voltak, hogy gázkonvektorokat szerelnek fel, mert alig melegít a cirkó, miután ki lett pucolva már nem volt semmi baja.
Ha be és kikapcsolás után pattog-kattog akkor az lemezkonvektor. Ill a burkolatot levéve látszik is, hogy öntöttvas a ház vagy a vaslemez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!