Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Éjszakai áramról bármit lehet...

Éjszakai áramról bármit lehet üzemeltetni? Vagy csak a pl. villanybojlert?

Figyelt kérdés

Egyik helyen láttam, hogy egy időkapcsoló és valami relé féleséggel az elosztó szekrényben úgy volt megoldva, hogy ha "eljött az ideje" az éjszakai áramnak, akkor átváltott a relé és éjszakairól ment tovább az egész ház.

Kérdésem az lenne, hogy ez legális e?

És ha igen, akkor meg e éri ezt így megcsináltatni?

2017. jún. 8. 21:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%

A kapcsolót mostanság már csakis a leplombált villanyóra szekrénybe hajlandóak felszerelni az elmű területén. Hivatalosan tényleg csak villanybojler mehet róla, de azt már nem ellenőrzi senki.

Azonban nem tudom mi abban a jó, hogy ha ráteszel egy mosógépet aztán a 1,5 órás program 6 óra alatt fut le, mert időközben lekapcsolják a vezéreltet.

2017. jún. 9. 19:43
 12/14 anonim ***** válasza:
38%

Szegény Lajcsit b@ sztatják, miközben nyíltan és ennyien "szabálytalanul vételezik" magyarul: lopják az áramot!!

És még meg is indokolják, hogy így vették, meg minden mosógép és hűtő stb... arról megy.

Azután egyszer majd lesz egy valódi ELMŰ ellenőrzés, és a fogyasztók teljesítménye alapján kiszámlázzák a be nem fizetett milliókat + a kötbért + a kamatokat + lesz ügyvédi és bűnügyi költség is.

+ néhány év börtön is jár majd természetesen!

2017. jún. 9. 19:45
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Közben ma utána érdeklődtem a dolgoknak, megkérdeztem azt is akinél ezt a vezérelt áram dolgot láttam.

ELMŰ-höz tartozik egyébként.

Napi kétszer kapcsol át neki az áram, délután 16:30-kor és reggel 6:30kor.

2 éve készült el a ház, és a kezdetek óta így megy neki, így is lett megterveztetve a villamos hálózat, átvették az ELMŰ-sök.

Szóval ezek szerint nem találtak abban semmi kifogásolni valót, hogy az egész ház áramfogyasztása vezérelt dologról megy.

Villanyszerelővel is beszéltem, 2 darab mágneskapcsoló meg valami relé kell hozzá, azt mondta 50 ezerből megvan az egész.

Viszont az "éjszaki áram" csak 10 forinttal olcsóbb, szóval annyira nem is biztos, hogy megéri megcsináltatni...

2017. jún. 9. 21:51
 14/14 anonim ***** válasza:
54%

Azért én is vigyáznék ezzel a igy megy x éve, látták elműsük stb.

2 esetet is tudok, más példával:

1. bemegy az ember a NAV-hoz, tanásot kér megfogadja majd a NAV ellenör birságol.

2. bemegy az ember a rendőrségre, tanásot kér egy szabályről, betartja, majd az útszéli rendőr birságol.

Harmadik esetről nem hallottam, s kivánom, hogy te se hallj.

2018. ápr. 17. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!