Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Miért jó az amerikai konyha?

Miért jó az amerikai konyha?

Figyelt kérdés

Egyszerűen alig találni már olyan felújított lakást, amiben ne nyitották volna egybe a konyhát a lakótérrel. De miért gondolják úgy a tulajdonosok, hogy ezzel jobb lesz? Nálunk is nagyon jó a szellőztetés, ráadásul saját ablaka is van a konyhának, de én nagyon örülök neki, hogy leválasztható a szobáktól, szerintem nagyon praktikus. Érdekelne az amerikai konyhát használók véleménye, hogy miért szeretik, miért jobb. Szeretném, ha megosztanák a tapasztalataikat, akik tényleg sütnek-főznek a konyhában.

(A másik, amit nem értek, az a fürdő-vécé egy helyiségben: ha már úgyis mindent szétverünk, nem lehetne egy külön vécét (is) csinálni?)

2017. jún. 2. 23:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%

A wc fürdőszoba egybe álltalában hely takarékosság,vagy örülj neki hogy van (100éves házaknál).

Nàlunk is egybe volt.Mostmár a wc különálló fülkévé változott.

De amúgy ha 1,2,3 ember lakik együtt akkor annyira nem nagy probléma.

2017. jún. 3. 16:30
 12/21 anonim ***** válasza:

Nekünk olyan konyhánk van, ami dupla tolóajtóval egybenyitható a nappali-étkezővel, ha meg akarom leválasztom (macskák miatt muszáj:).

Azért jó, mert szép tágas, kellemesebb, több a fény, ráadásul nem kell az egész családnak a konyhában állnia ha főzés közben beszélgetünk mert megy az étkezőből, nappaliból is ha nyitva a konyha.

Mivel mi minden főzés után rögtön eltakarítunk, elrakodunk a mosogatógépbe rendetlenség szerencsére soha sincs.

Akkor szoktuk bezárni, ha az étel még hűl és kint van a pulton, hogy a cicák ne pofátlankodjanak bele :)

A wc-fürdő kérdés meg hülyeség. Nálunk van vendég wc a földszinten, az emeleten egybe van a fürdő és a wc, mert mégis minek csinálnék oda mégegy 2-3 m2-es wc-t csak hogy a fürdő is mini legyen? Ha a fürdőbe teszem sokkal kevesebb helyet igényel, ráadásul egy mosdókagylóval kevesebbet kell takarítani...

2017. jún. 4. 12:50
 13/21 anonim ***** válasza:
39%

Az amerikai konyhás nappalikat azért kedvelik a tervezők,mert megnyitják a teret, nagyobbnak hat, de az életükben nem csináltak még töltött káposztát vagy nem főztek ki zsírt ilyen konyhában. Nincs az az elszívó ami ilyen szaggal megbirkózik. Amikor az új házat felépítettük felhívtam az anyukám fegyelmét, hogy most már nincs egybe konyha, ha olyan dolgot süt-főz ami büdős, akkor zárja be az ajtót, de azt mondja, hogy akkor 20m3 konyhában van olyan büdös, hogy számára az kellemetlen, fel kellett szerelni erősebb elszívót, de a lakás többi része nem kajaszagú.

Az elszeparált WC-ről kapcsolatban...... én az egybefürdőszobának vagyok a híve,mert finoman szólva nem tartom higiénikusnak ha valaki nagy dolog után kijön a wc-ből majd bemegy a fürdőbe kezet mosni.Persze van olyan WC-amiben van kéz mosó, általában keskeny 25-30cm kivitelű ami csak arra jó hogy összefröcskölje a ruhámat és hogy ne férjek el kényelmesen. Mondjuk nálunk ebből nincs probléma, mert a házban 2 fürdő van, szóval nem zavarjuk egymást.

2017. jún. 4. 13:59
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

"ervezők,mert megnyitják a teret, nagyobbnak hat, de az életükben nem csináltak még töltött káposztát vagy nem főztek ki zsírt ilyen konyhában. Nincs az az elszívó ami ilyen szaggal megbirkózik."

De van, csak drágábbat, minőségibbet kell venni, nem a legolcsóbbat az IKEA-ból. Mondjuk zsírt még nem főztem ki, de töltöttkáposzta mindig van.

Szellőzőrendszer van a házban (alap bármilyen új építésűben), tehát bármilyen szag 2 perc alatt kimegy ablaknyitás nélkül...

2017. jún. 4. 14:34
 15/21 anonim ***** válasza:
Magyarul lakókonyhának hívják, azaz többfunkciós helyiség, ami elsősorban a kisebb alapterületű lakásokban lehet előnyös. Az is tény, hogy a konyhai tevékenységet végző személy (amennyiben családtag) ilyen módon képes egyúttal részt venni a szobában folyó egyéb tevékenységben, társalgásban stb. A megfelelő szagelszívást persze biztosítani kell.
2017. jún. 14. 09:12
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én régen amerikai konyhás voltam, tök egyszerű a válasz...

Le lehet ülni a kanapéra filmetnézni, miközben fő a kaja, és sokkal biztosabb, hogy időben észreveszed, ha gebasz van, mintha 3 szobával arrébb, hermetikusan el lennél zárva a konyhától...

Lusta embereknek lett kitalálva.

2017. jún. 23. 07:56
 17/21 anonim ***** válasza:
82%
De am mióta megépült a "nyári konyhám" azóta télen nyáron mindent ott főzök, sütök, valódi tüzön.
2017. jún. 23. 08:04
 18/21 anonim ***** válasza:
51%

A sajat lakasom amerikai konyhas, praktikus hogy minden egyhelyen van, nem adnam semmiert.

Az alberlet hagyomanyos konyhas, szinte idegesito hogy a falak elvagjak a hangot, alig ertem mit mondanak a szobaban ha hozzam szolnak, a kaja mellett nincs mit csinalj, csak ulsz a szeken, ha meg kimesz rogton kifut/odaeg valami.

A sajatomban raadasul paraelszivo sincs, megsem voltak kulonosebb gondok a kajaszaggal.

2017. júl. 21. 20:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyben fürdő-vécé - hogy mosol segget, ha nincs egybe? Áttolatsz lehúzott gatyával a másik helységbe? Vagy mosatlan seggel vagy egész nap szarás után?
2017. szept. 1. 06:26
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Panelból költöztünk újszerű társasházba. Szerettük volna ha külön wc és fürdő lenne, de megalkudtunk. Le lehetne választani, de annyira pici lenne így a két külön helyiség, hogy pont ugyanott lennénk, mint amit a panelban utáltam (akkora a fürdő, hogy levetkőzni sem lehet bent). Így kényelmes, használható méretű és van szellőző ventilátor, így nem annyira gáz. Ezen felül hülyén hangzik, de amint kijön aminek ki kell jönnie, le kell húzni a wc-t, nem kotlani rajta még 10 percet, így nem árasztja el a lakást a szag... Nem túl víztakarékos, de valamit valamiért. Én így már nem látom akkora gondnak, mint gondoltam. Sőt... panelban nincs mosdó ugye a budiban. Utáltam, hogy nőként a tisztasági dolgaim után nem tudtam azonnal kezetmosni, ehhez át kell ugrani a fürdőbe, addig minimum egy kilincset megfogva. Valamint a panelok gyöngyszeme, hogy a konyha mellett, a lakás közepén van általában a wc, hogy amíg az egyik eszik, a másik meg tojik mellette, biztos ami tuti keveredjenek a szagok. Ha vendég jött, kellemetlen elmenni wc-re, mert az ég világon minden kihallatszik a teljes lakásba.

Az amerikai konyhát a tér miatt szeretem. Utáltam, hogy elvagyok szigetelve mindentől és mindenkitől a panel mini konyhájában. Így tudunk beszélgetni, tv-zni, sokkal szívesebben sütök-főzök, mert nem érzem úgy, hogy kimaradok valamiből miatta.

A szag egyáltalán nem rosszabb, mint a panelban. Pont a konyha részből nyílik a terasz és elszívó is van. A szobák ajtaját becsukjuk, vagy ha amúgy durvább/szagosabb műveletet tervezek, akkor a szobákban nyitok résnyire ablakot és bekapcsolom az elszívót, ami így "meghúzza" a levegőt az elszívó felé, így gyorsan frissre cserélődik az elhasználódott levegő. Ezzel a módszerrel amúgy sokkal kevésbé van büdös, mint a panelban volt.

Az elszívó marha jó találmány ám, csak sokan alulméretezik, vagy eszükbe sem jut a lakás egy távoli pontján ablakot nyitni, hogy megmozduljon a levegő. :) Kb. 5 perc alatt kimegy a rántott hús szaga is.

2018. jan. 1. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!