Szobát újítok ès csak egy konektor van a szobában ès hogy jó legyen mèg kène legalább 2. Hogyan csatlakoztatok rá villanyvezetèket? Règi villanyvezetèkre újat meg úgy általában is. Csináltunk már ilyet a fürdőben de azt ismerős ès úgy vèlnèm ezt èn is megtudnám pár szakszerű tanáccsal oldani. Köszönöm
Igen, úgy véled, én meg sikítófrászt kapok, hogy ilyen alap dolgokat se tudsz, szóval te áramhoz ne nyúlj mert csak baleset lesz a vége. Vegyél egy elosztót, 500Ft körül vannak.
2017. márc. 26. 08:22
2/11 Trafó1 válasza:
Vagy keresel egy elágazó/kötő dobozt (fej feletti magasságban) vagy felsorolod a régivel, felsorolni annyit tesz hogy elindulsz a régi konnektortól három szállal a következő dugajlig és onnan tovább vagy lecsövezed vagy falkábellal, ha van elágazó doboz akkor onnan csövezed vagy falkábelezed a dugaljakig a lényeg , hogy megtaláld és ne keverd össze a három szálat, fekete zöldsárga kék.
2017. márc. 26. 08:25
3/11 A kérdező kommentje:
Kaphatsz sikítófrászt nyugodtan. Neked is van olyan amit nem tudsz. 27 èves lány vagyok ès egyedül újítok fel a beton, vakolás stb kezdve mindent... Nyílván ezt is most tanulom. Köszönöm 2. Válaszoló így eggyèrtelmű.
2017. márc. 26. 08:30
4/11 Trafó1 válasza:
Vagány "kis" csaj vagy ha egyedül újítasz fel egy panelt :-D
Panelban Sza. villanyt szerelni.
Legjobb ha a parketta takaró lécében kábelezel egyik dugaljtól a másikig, falon kívüli szerelvényeket használj és 3x 1,5 MBCU kábelt.
2017. márc. 26. 08:46
5/11 Trafó1 válasza:
Lehet, hogy nem panel, csak a betonvakolás miatt gondoltam.
2017. márc. 26. 08:47
6/11 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy amit tud, azt csináljon meg az ember maga. De a villanyszerelés nem ilyen. Ha gebaszt csinálsz, akkor ember életek kerülnek veszélybe és nagy vagyoni kárt okozhatsz. Akkor majd nem leszel ilyen vagány. A villanyszerelés nem vakolás, festés vagy betonozás, ami maximum csúnya lesz, vagy huppog. Itt egy pillanat elég a bajhoz. És ha ennyire nem értesz hozzá, akkor előbb vagy utóbb baj lesz. Jobb esetben csak te halsz meg, rosszabb esetben felgyújtod a lakásodat meg a szomszédét is...
2017. márc. 26. 10:50
7/11 anonim válasza:
Fentebb már írták vagy dobozról vagy a meglévő konnektorról elviszed az áramot. H szerencséd van három külömbözö színű vezeték van az egyik a földelés ez a zöld sárga a másik kettő pedig a nulla és a fázis. Ha már be vezetékeztél falon belül v. kívül ahogy tetszik lekapcsolod az autómatát és összekötöd a vezetékeket színt a színhez. Lehet sikító frászt kapni de én se fizetek ki vagyonokat olyanért amit magam is megcsinálok pláne ha nem annyira bonyolult.
2017. márc. 26. 12:10
8/11 anonim válasza:
Ha megtanulsz pár igen fontos alap dolgot, akkor a konnektor szerelés gyerekjáték. Persze attól még óvatosan, a szabályokat betartva kell hozzáfogni a szereléséhez, mert életveszélyes.
Valószínű akik ide írnak, azok villanyszerelők és nem tetszik nekik, ha valaki képes egymaga cserélni egy konnektort és nem a villanyszerelőt hívja, hogy mindezt 10 ezer forintért megcsinálja neki.
2017. márc. 26. 13:14
9/11 anonim válasza:
6-os vagyok.
Nem villanyszerelő vagyok, hanem egy alsó szomszéd, akit a vagány, magát vízvezetékszerelőnek gondoló felső szomszéd egy szép napos délutánon eláztatott... Nem tudom, hogy mi lett volna, ha villanyt szerel...
2017. márc. 26. 13:25
10/11 anonim válasza:
Egyszer nekem két hektó áram folyt el egy rosszul bekötött konektorból. Tönkre ment a parketta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!