Hatásos, eredményes kanapé tisztítás saját kezűleg?
évi egyszer takarító gépet szoktunk bérelni és akkor végig megyünk a szövetes bútorokon meg szőnyegeken :)
Amúgy víz az kell hozzá ahhoz meg jó meleg,hogy száradjon és ne büdösödjön, várjátok meg a nyarat,ha még nedves porszívótok sincs.
Jól kiporszívózod. Után puha kefével, nem szivaccsal ecettel dörzsölöd át. Ha kell kétszer is. Hatásosabb, mint a bolti szerek és sokkal olcsóbb is. Az ecet hamar elpárolog.
Évek óta így tisztítom a szőnyegeket és kárpitosbútorokat is.
Na, akkor tegyük tisztába a dolgokat. Mind a négy válaszoló butaságokat beszélt. Mondom ezt úgy, hogy én profi kárpittisztító vagyok, már vagy 20 éve.
1# Olcsóbb egy újra kárpitozás??? Ezt honnan vetted? Egy átlagos, kb. 5 személyes sarokülő újra húzása 150-250 ezer Ft. Én ugyanezt 15-25 ezer Ft között kitisztítom. A 10 %-ért!
2# Na jó, Ő nem beszélt túl nagy butaságot. :) Valószínűleg vigyáznak a bútoraikra, és nem szennyeződnek túl. Erre utal, hogy évente végigmennek rajta. De ez csak addig működik, amíg nem kerül rá valamilyen makacsabb szennyeződés, csak por meg kicsi zsír a bőrünkről. Lakossági kézbe nem adnak ki igazán hatásos szereket, amivel a durvább foltokat is ki lehet szedni.
3# A hasonló ügyfelekkel van a legtöbb baj, akik kis szivaccsal meg kefével gyógyítgatják a bútoraikat. Ők csinálják a legtöbb kárt. Ugyanis elhiszik maguk is, hogy a suvickolással kiszedték a foltokat. Pedig egyáltalán nem. Csak szétkenték, és beledörzsölték a koszt a szövetbe. Ezt hívom én optikai tuningnak. Amikor telítődik a szövet, akkor már nem tűnnek el a foltok. Ekkor hívnak, hogy tisztítsam ki a kárpitot. Csak a többszöri vegyi folyamatokkal sokszor helyrehozhatatlan károkat okoznak, mert befixálják a foltokat.
4# Az igazi nagy butaságot "gyakorlatilag" :) Ő mondta. Jól látszik a teljes hozzá nem értés...
A nagymértékben elszennyeződött textil kárpit is tisztítható, igaz nem házilag, hanem profi tisztító által. Erre bizonyíték a honlapom galériájában lévő kb. 500 fénykép, hogy milyen extrém koszos bútorokat is helyre tudtam hozni. Amíg nincs kikopva, kiszakadva addig nem kell újrahúzni, csak kitisztítani.
A makacs foltok kiszedéséhez semmi köze a bútorok belső szerkezetéhez. A végeredmény függ a kárpit összetételétől, a szennyeződés eredetétől, és attól, hogy megpróbálták-e házilag kiszedni valamivel.
A bérelhető amatőr gépek valóban nem tudják rendesen visszaszívni a kipermetezett vizet. De a profi gépek után semmilyen csöpögés, lefolyás nem marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!