Társasház (lapostetős) szigetelése egyénileg lehetséges?
T. Kérdező!
A csapadékvíz szigetelés (általában, max az alapító okirat alapján lehet máshogy) közös tulajdonú épületszerkezet.
Írj hivatalos levelet a közös képviselőnek a társasházatoknak címezve, miszerint KÉRED az azonnali hibaelhárítást, javítást!
Ha erre nem jön válasz akkor FELSZÓLÍTOD, hogy szüntesse meg a hibát, hiszen az neked folyamatosan kárt okoz.
Ha erre sem érkezik reagálás akkor irány a jegyző és birtokvédelmet kérsz, valamint irány az építésfelügyelet ahol bejelented. Lesz szemle majd kapa társasház egy határozatot (dörgedelmes bírság riogatással) miszerint x napon belül szüntesse meg a jogsértő állapotot, végezze el a jókarbantartást!
Közös szerkezeten tulajdonos csak a közvetlenül érintett tulajdonostársak minősített többségű hozzájárulásával végezhet átalakítást/munkát stb..
Nem javaslom, hogy "önálló" műveletbe kezdj, mert ha a későbbiek folyam án más beázik, még a végén rád fogják.
Utolsó, köszönöm a hasznos választ! Nem tudok mit csinálni, hidd el. Lakógyűlés volt, ahol mindennel próbáltam érvelni, 3 cégtől is kértem árajánlatot, bemutattam mindent, a háznak van több milliója, de hiába nem szavazták meg. Idősek és csúnya ezt írni, de buták sötétek is. A közös képviselőnk meg csak azt hajtja, hogy: - jajjjj, nem lehet semmit tenni, jajjjj így úgy.
Mondjuk amit leírtál azzal még bepróbálkozok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!