Infra fűtés Vannak közületek olyanok, akik az egész házuk fűtését infra panelekkel vagy sötét sugárzókkal oldották meg? Évente mennyivel kell több áramszámlát fizetnetek?
Ez benne van a pakliban. Ha az ember vesz egy házat elavult fűtéssel akkor azt korszerűsíteni kell.
Tudom , hogy minden drága.
Szerintem legegyszerűbb maradni a fafűtésnél, nem hinném, hogy azt a kéményt nem lehet kitakarítani.
Esetleg átállni gázra ha az ott elérhető. De egy gáz központi fűtés is 1 milliónál kezdődik.
A kéményt azért kell kátránytalanítani, mert ha nagyon belefűtenél, akkor a kémény belseje annyira fel tud melegedni, hogy meggyullad a kátrányréteg, ami kéménytüzet okoz, és akár az egész ház leéghet, a tető (vagy annak egy része) biztosan, mire kiérnek a tűzoltók.
Persze, tudom, hogy nem fogod annyira megrakni a kazánt, de a KV abból indul ki, hogy lehetséges és mindenki hülye, tehát tiltják. Ez a dolguk.
De egyébként pedig ettől független dolog a fafogyás, annak valami oka van, hogy ennyi fád fogy el egy tél alatt, és nem az, hogy kátrányos a kémény. Ha fából ennyi fogy, akkor áramból 2-3x ennyi fog fogyni pénzben kifejezve.
Azt még nem írtad meg, hogy mikor szoktatok tenni utoljára a kazánba fát este, és hogy hány fokra hűl vissza a ház reggelre. Ja és még egy kérdés: milyen fajta fával tüzeltek? Akác, tölgy, bükk, nyár, nyír, energiafűz, vagy valami más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!