Vízaknába milyen szigetelést érdemes rakni házilag, ami kéznél van és olcsó?
Vízóra fagyvédelem a kérdés?
Ha igen 2 tábla 5cm-s hungarocell. Akár bele, akár kivülről rá. Ezzel a -30-at is kibirja. De normál üzemben nem fagy el ahogy már írták. De azért én is tettem bele, ha már úgyis van itthon.
száraz lomb zsákba és úgy betömni
vagy csak simán a tetejére pár réteg karton vagy lomb
Én az ősszel megmetszett tuják levágott nagyobb ágait (>50cm) hajigáltam bele egymás hegyére-hátára, míg félig nem lett, és tökéletesen bevált. Bár nekem majd másfél méter mélyen van az akna alja, 1,20 körül maga a vízóra, szóval lehet hogy enélkül is áttelelt volna gond nélkül. De mikor az időjárásjelentés azt írta, hogy -15 alá is mehet a kinti hőmérséklet, gondoltam nem bízom a véletlenre.
Konkrétan bármit beledobálhatsz, akár használt gumicsizmákat meg hányaveti módon összegöngyölt fóliát is, tökéletes lesz. Az avarral töltött zsákok is perfekt jók, csak ki ne szaggassa őket a vízóra, mert elég szar aztán tavasszal két zsáknyi avart kioperálni a vízaknából.
Csak megnyugtatásképpen:
Van egy örökölt falusi házunk az Alföldön, 2 vízóraaknával, amik úgy 1,30 körüliek. Mindkettőn egy egyszerű bordáslemez fedél van, minden egyéb védelem nélkül. Még soha nem volt elfagyás.
Telente gyakran 2 hétig sincs megnyitva a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!