Festőt hívtunk, aki valószínűleg sokáig itt lesz nálunk. Mi a szokás ilyenkor meg kell hívni ebédre?
Mint melós tudok nyilatkozni.
Nekem kellemetlen , ha "meghívnak", sőt egyesek tukmálnak, hogy egyek. Egyrészt nem a "potya" ebédért megyek, hanem fizetésért. (+1 jobban szeretem a hazai kosztot)
Másrészt kellemetlen melós cuccban asztalhoz ülni.
A munkájáèr fizeted, nem etetni kell. Egy kávèval kìnálhatod, biztos jólesik neki.
Règen házèpìtèsnèl is csak a kömüves volt olyan ùr, hogy etettèk is.
2#-es vagyok.
A kávé viszont jól szokott esni.
Nem festő vagyok, egyéb kétkezi munkából élek de én is sűrűn dolgozok családi házakban.
Mindiég udvariasan visszautasítom az ebéd meghívásokat, hisz pénzért dolgozok a megrendelőnek nem szívjóságból.
Egy kávé , vagy nyáron nagy melegben egy pohár hideg víz még belefér , de etetni nem kell az iparost.
Én a nyáron csináltam egy teljes lakásfelújítást.
A villanyszerelő,a burkoló,és a festő is egyedül dolgozott. Már az elején megegyeztem velük,hogy hétköznap semmi nincs,hisz mi is melózunk,de szombati meló csak 2~3 óráig legyen,hisz mindenkinek családja,és egyéb dolga is lehet.
A szombati melóra nem fizettem pluszt,viszont finom,kiadós ebéd volt,süteménnyel,kávéval,üdítővel,vagy sörrel a végén. Vasárnap az vasárnap...az a családé,nincs meló!
Mindenki szívesen fogadta,és úgy gondolom,hogy ha nem is barátok,de haverok lettünk mindegyik mesterrel,hozzánk akár évek múlva is visszajönnek majd,ha szükség lesz rájuk.
Kávé, cappuccino, üdítő - ha meleg van.
Ebédet nem adtunk. Egyszer tettünk kivételt: bográcsban főztünk birkapörköltet, ekkor megkérdeztük, ennének-e vagy vinnének-e haza. Erre nem mondtak nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!