Hogy szokás gipszkarton falat festeni hengerrel?
1. snájdolás (snájdoló ecsettel) = sarkok és élek meghúzása ecsettel
2. száradás (!!!)
3. első réteg
4. száradás (!!!)
5. második réteg snájdolás
6. száradás (!!!)
7. második réteg festék
8. száradás (!!!)
9. kész
Ha nem szárad eleget (több óra!), akkor persze, hogy a henger lehúzza az előző réteget! Ja, és a henger se tocsogjon, mert akkor csak szétmaszatolod - meg ne is legyen nagyon "száraz", mert akkor meg nem fogja be.
Ha lehúzza a több éve ott lévő festéket akkor azt spaklival le kell kaparni a festés előtt.
Bár így még nem jártam, nekem hérával van festve amit kb le sem tudnék kaparni. Már volt átfestve de eszében sem volt lehuzni.
Nem a henger típusában lesz a megoldás. Bár én szivacsosat még nem használtam.
Valószínűbb hogy sok festékkel átáztatod a régi réteget vagy kis idő múlva ujra hengerezed a még meg nem száradt festéket, így lehúzhatja a fellazult réteget.
Ha legközelebb festel, használj mélyalapozót. Illetve megfelelő hígítású festéket több rétegben.
Alapozás nélküli sűrű festék nagyon tapad, a megáztatott rétegeket valóban lehúzza.
Alapozás, száradás, hígabb festék réteg, száradás, aztán jöhet a takarás.
Az alapozó megakadályozza hogy a festékből hirtelen sok folyadék szívódjon be, így nem lazítja meg az alsóbb rétegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!