Segítene valaki lapradiátor iszaptalanításában?
Balázs!
Volt egy kérésem.
Zárod a szelepeket alul felül, kiengeded belőle a vizet, és kiviszed a kertbe.
Egy slagon keresztül erős forróvizet nyomatsz be a radiátorba úgy,hogy csak bemenet és a túloldalt az átellenes oldala legyen megnyitott.kb 4-5perc mosás után ismétled meg a másik oldal felől is. Így a forró víz erőszakosan kitolja az iszapot a hosszbordákból is. Természetesen a slag-radiátor be csatlakozásokhoz megfelelő méretű adapterek kellenek.
#3!
Köszönöm!
Ez volt a tervem, de nem vagyok biztos benne, hogy maradéktalanul kiürül a lamellákból az iszap. Ismersz valamilyen hatékony szert vagy felesleges, mint az aggályom?
Nekem egy hete kering a vegyszer....még egy~két hétig hagyom,azután leengedem,átmosom,és újra töltöm.
Zárt rendszerű,Baxi turbós kombikazán,4db 22k-s lapradiátor+ 1törülköző szárító.
Minden radiátor 4 kivezetéses...
Így csinálom...
Elzártam a törülköző szárítóm a szelepet,és alól a torlót is(az enyémet imbusz kulccsal kell).
Az egyik alsó dugót kitekertem,kiengedtem belőle kb 1szűk liter vizet,-dugó vissza.
A felső dugó(nálam ez a légtelenítő)egy 22-s krova kulccsal kitekertem,és beleöntöttem a fél liter tisztító folyadékot.
Én a Megathermnél vettem, ilyen:
Dugó vissza,csapok kinyit,üzemi nyomásra feltölt,légtelenít,fűtés elindít....és hadd menjen 2~3 hétig.
Ezután a macera....
Minden radiátorból egyesével leengedni az összes vizet. Alsó dugó kicsavar,ha nem jön,kitekerni a légtelenítőt is felül. Egy átlagos rendszerben 40~60 l van.
Én nyeles lábost rakok alá,és festékes vödörbe merem bele.
Ezután Öblítés céljából feltölteni a rendszert lassan,hogy ki tudjon menni a levegő...a legjobb,ha van segítség,az összes radiátor légtelenítő nyitva legyen,ezeket kell figyelni.
Feltölteni,nyomás beállít,légtelenít,és a rendszer elindít,hogy rendesen átforduljon mindenütt a víz,elég 10 perc.
Azután ezt az öblítő vizet is radiátoronként leengedni.
Ha ez megvan én szintén a Megánál vásárolt inhibítort,adalékot fogom betölteni a rendszerbe,ismét feltöltöm vízzel,nyomást beállítom,légtelenítem,és kész.
Ez egy fél napos meló az igaz,de a vegyszer 2x 4490ft.
Ha szakember jön ki,alhangon 35ezer,és ez elmegy 50-ig-ennyi a rendszer tisztítás ára.
#7!
Neked is nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!