Mi a véleményetek arról, hogy új vízvezeték szerelése esetén, amely 5 rétegű csővel fut a falban és amelyre új burkolat is kerül, megfelelő-e a hollanderes kötés vagy inkább a roppantós megoldás ajánlott? Van erre valamilyen hivatalos előírás?
Én magam csináltam 2008-ban a fűtésemet,és a vízvezeték cseréjét. Az egész 16-os uni csővel történt.
Minden csatlakozásom "kulcsos",de a falban egyetlen kötés sincs.
Ennél nagyon fontos a csatlakozó(k)felrakása előtt,a cső "kalibrálása" egy spec szerszámmal.
Eddig még(kopp~kopp) probléma mentes...
Nekünk nem mozdult az óra, pedig folyt a víz a falban. Mindenképp kell nyomáspróba.
Mindenesetre sajnos én is utólag lettem okosabb...:(
Ez a kulcsos idom akkora egy baromság...
Miért ne lehetne presszelt idom a falban? Az nem lazul meg mint a kulcsos...
Előtte le kell nyomáspróbázni, 4-5 bart neki és, ha netán valami nem oke nem folyik a víz se :-)
Ez a kulcsos idom is egy magyar baromság, meg falon kívűl vinni, hát gyönyörű lehet a fürdőd :-D
Külföldön dolgozom mint csőszerelő, kulcsos idomokat hírből sem ismernek, minden préselve (gipszkartonban), esztrichben és semminek semmi baja.
Geberit , Kelox ,kekelit , rehau, viega.
Mondanak ezek a nevek vmit? Minimum 50 év tapasztalat mindegyiknél de biztos a kulcsos idom a jobb a falon kívűl ami vmi nevenincs lótúró :-D
Jaj drága kenyér.
Ha normálisan kalibrálva és presszelve van az égvilágon semmi baja nem lesz soha, ellenben a kulcsos bohócságot húzhatod után random....
Nem kéne a laikusokat megtéveszteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!