Tamás0002 kérdése:
Ötrétegű cső használható használati hideg és meleg vízhez?
Figyelt kérdés
2016. szept. 18. 18:17
2/22 A kérdező kommentje:
A konyhában található vízvezetékek bővítése szükséges, illetve a régi vascsövet szeretném kibontani és helyére is ilyent rakni a falba.
2016. szept. 18. 18:23
3/22 anonim válasza:
Igen nálam ugyanazzal a fajtával készült a fűtés és az ivóvíz rendszer is
4/22 Salk Balázs válasza:
Igen használható. Bár tapasztalatom szerint, amikor kevés cső, de sok idom kell, jobban megéri a réz.
5/22 anonim válasza:
Persze, és jelenleg egyik legjobb (ha nem a legjobb) megoldás. Ha falba lesz, akkor csak préselős idomokkal! Kulcsos idom idővel meg tud lazulni, és az O gyűrűk mellett ereszteni tud. Réz idomok olcsóbbak, cső sokkal drágább, illetve a rézzel drágább dolgozni a forrasztások miatt. Öt rétegű csőnél nem mindenhova kell könyök, hajlítani is lehet a csövet.
6/22 A kérdező kommentje:
Miért lazulna meg a kulcsos idom a falban mikor be van "vakolva" ? Elhiszem hogy jó a press idom , csak ahhoz nem mindeniken van szerszáma/gépe így aki saját maga csinálja inkább kulcsos idomot használ véleményem szerint.
2016. szept. 23. 17:43
7/22 Salk Balázs válasza:
Szerintem tapasztalatból mondta. Kulcsos idomokat falon kívül ideiglenesen szoktunk alkalmazni, tanácsolni. a műanyag cső hőmérséklet változás hatására mozog. valójában nem kilazul, hanem elveszíti a rugalmasságát, illetve idomul a roppantó gyűrűre. Ezért ha folyik hiába volt jól meghúzva, utánhúzásra a folyás abbamarad.1x. 2x-ra már átvágja a csövet. Tudom picit rossz ezt így hallani, de nem véletlenül találták ki a press idomot. Érdemes a gépet bérelni hozzá. ha nem vagy szakember, akkor 50.000 Ft kaukcióval, és 6500 ft bérleti díjjal már hozzá lehet jutni.
Sok sikert a munkához.
8/22 A kérdező kommentje:
Eredetileg úgy volt hogy a horganyzott vascsövet folytatom úgyanúgy horganyzott vascsővel, de az nem igazán jött össze. Ekkor ajánlották az ötrétegű csövet. Nem is gondoltam rá hogy a kulcsos idom nem használható falban vakolva. Most itt áll kivésve a fal. Gondolkodom rajt hogy inkább hívok szakembert, csak azok meg nem szeretik az ilyen megkezdett melókat ugye jól sejtem ?
2016. szept. 24. 13:11
9/22 anonim válasza:
A kulcsos idomoknla az O gyuru es a hotagulas miatt tud idovel elkezdeni ereszteni. Falba kizarolag preselve! Ahol veszed bolt, ott lehet tudsz hozza preselot berelni. Van kezi preselo is. Merre vagy helyileg?
10/22 A kérdező kommentje:
Győr-Moson-Sopron megye, Győr várostól 25 km-re.
2016. szept. 25. 05:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!