Álló fagyasztószekrény, vagy fagyasztóláda? Melyiknek mi az előnye/hátránya?
Most nekem is ilyen kombinált hűtőm van, de nem elég.
Pedig még gyerekünk sincs.
És nem veszem meg több hónapra előre a kaját, hidd el.
Van benne 2-3 gyorsfagyasztott pizza, ez egy fiókot el is foglal.
Volt saját vetemény, 2 nagyobb zacskó borsó lett, meg fagyasztottam le télre paprikát, paradicsomot, ezek is nagyobb csomagok. Nem 1-1 darabot raktam el, mert jó lenne, ha októbertől májusig jutna a pörköltökbe, de ez az 1-1 zacskó fix, hogy nem lesz elég.
Rzen kívül van bent egy kis sült krumplinak való, vagy valami gyorsan kisüthető hús, meg ugye a nyers húsok, 1-2 főzésre/sütésre.
Vidéki vagyok, nem tudok menni minden nap, de még minden héten sem bevásárolni, és a párom is össze-vissza dolgozik, szóval ha épp egyszerre vagyunk szabadok, akkor ki kell használni, hogy kocsival haza tudjuk hozni a nehezebb dolgokat.
Szerintem amit felsoroltam, az alap, és egyáltalán nem sok, de a 3 fiókot el is foglalta.
Elég jó termésünk volt, pedig csak kis veteményes kertecske. Sokan fagyasztják a lecsót, jó lett volna abból is úgy fagyasztani, hogy egész télre elég legyen, mert az alapanyag nagyon drága lesz...
Végül üvegbe tettem el, de annak sincs helyem, mert elég zsúfoltan vagyunk egy kicsi házban, ráadásul az üveg tövv helyet foglal, mintha fagyasztva lenne.
Egy csomó mindent be tudnék még tenni, ha lenne hova, pl. meggyet is.
Arról meg még nem is beszéltem, hogy amikor valami jó akcióban van, akkor megéri többet venni belőle, ha szereti a család, vagy pl. megveszek a Tescoban a sárgacímkés húsokat féláron, ha még jónak tűnik, és azzal sokat spórolok, de tárolni is kéne...
Szóval tök jó neked, hogy elég az a kis hely, de nekünk nem. Ha meg majd gyerek is lesz, akkor főleg nem lesz elég.
Köszi.
Na ugye, hogy háztartási mennyiségnél is kevés a kombinált hűtő alja.
Jó, a disznó nincs mindenkinél, de azért hetente többször eszik az ember húst, viszont nem megy hetente többször henteshez, de még csak kisboltba sem. Meg akar a franc minden nap erre időt szakítani. Ráadásul nyáron, munka után 40 fokban vigyem haza szatyorban a húst?
Szóval szerinted a ládák olcsóbbak is?
Jó neked, hogy van ennyi helyed mindennek.
Nálam még mindig kint van a sok paradicsom és paprika a töveken, már nem tudom hova rakni, el fogom ajándékozni, csak hát nem ezért gazoltam, locsoltam, gondoztam.
Az eper idén első éves volt, megettük, ami volt rajta, de már most 1 év alatt is kb 10-szeresére burjánzott el, szóval jövőre azt is tudok fagyasztani.
Köszönöm a válaszokat.
Én is az állóra szavazok, ha mindent átgondolok.
A láda talán annak jó, aki disznót vág.
Azt nem szeretném, hogy ha olyan kell, ami alul van, akkor 30-50 kiló egyebet kelljen félrelöknöm, hogy hozzáférjek az alsó dolgokhoz.
És az sem elhanyagolható, hogy kicsi a ház, szóval egy álló kivitel kevesebb alapterületet foglal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!