Festett falra kell mélyalapozó?
Sziasztok!
Vettünk egy pár éve felújított házat, és magunk szeretnénk átfesteni a falakat. Diszperziós festékkel vannak festve. 1 helyen, az ágy mögött le van válva a festék, a többi felület szép sima, repedésmentes.
A kérdésem az lenne, hogy mélyalapozót csak a glettel javított részre vagy az egész falra kell-e kenni. Minél többet olvasok róla, annál inkább nem tudom, mi a teendő.
Egyébként a Dulux nagyvilág színeivel szeretnénk festeni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Igen, én is így gondoltam, de mivel nem értek hozzá, és mindenhol mást írnak, gondoltam megkérdezem. Köszi!
És még egy kérdés: milyen márkájú/típusú alapozót érdemes venni?
Az egyrétegben is fedő festékek alá mindig kell alapozó. Egyébbként is érdemes használni, mert összeköti a már meglévő rétegeket a vakolattal. Így festéskor biztosan nem kapja le a henger a régi festéket.
Márkája nem lényeges. Bármelyiket is választod próbafestést végezz vele az előírt arányban higítva. Ha fényes lesz a felület akkor, akkor tovább kell higítani. A fényesrést át kell csiszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!