Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Felpúposodott a parkettánk,...

Felpúposodott a parkettánk, mennyire esélyes, hogy talajvíz az ok? Ha igen esetleg mi a teendő? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Már október-november óta púposodik a parkettánk, egyre jobban.Most elkezdtük bontani, a férjem réselővel átfúrta egy nagy részen a betont. (Ahol a púp volt) Elkezdett ásni, a föld nedves. Csövet még sehol nem találtunk, pedig csőrepedésre gondoltunk. Szóval a földnek alul nedvesnek kell lennie? Vagy ez tuti talajvíz, és azért jött föl a parketta? Egy nagyobb eső vajon megadja a választ? A parketta alatti dupla betonréteg csontszáraz. Köszönöm.

2016. aug. 1. 15:00
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

1 vagyok. Az a szegezett világi egy lerakás. idővel úgyis felkellett volna szedni, mert ez ha nyikorog, mozog, akkor csak újrarakni lehet, de ezt felszedni elég nagy munka. már én is csináltam ilyent. inkább csináljátok meg rendesen. Ha a falak vízszigetelése kérdéses, akkor hagyományos módon lerakott hajópadló jól működik és kijön a pára, de csak olajozni viaszolni szabad lakkozni nem.

vagy régi módszerrel felújítod és szép lesz jó lesz, vagy korszerűre, de akkor a mindenhol vízszigetelés pótlása az első, különben pórul jár az ember.

A föld alul igen nedves, ez párolog felfelé, és ha leszigeteled akkor a falak felé megy és ha ott nem jó, akkor felvizesedik a fal; hagyni kell eltávozni, illetve ahogy fentebb leírtam.

2016. aug. 1. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!