Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen gyakran jelentkeznek...

Milyen gyakran jelentkeznek az alábbi költségek 30 éves viszonylatban egy új ház esetében?

Figyelt kérdés

1. tetőcsere (milyen gyakran kell, kell-e 30 évente?)

2. a ház kifestése kívül-belül (30 év alatt hányszor ajánlott állagmegóvás céljából)

3. bejárati ajtó, ablakok cseréje (kell-e 30 év alatt min. 1x, vagy ha nem hány évenként kb.?)

4. kazáncsere (milyen gyakran?, hány évig bírja egy kazán)

kerítéscsere (ha fából van, illetve kell-e kerítést festeni vagy lakkozni évente, és ennek mennyi a költsége)

5. egy új fűnyíró hány évig használható?

6. milyen egyéb költségek jelentkezhetnek? Ha például van külső szigetelés a házon, azt le kell cserélni időnként? ha igen, hány évente, vagy hány évtized alatt egyszer?

Illetve milyen költségekkel járnak mindezek?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2016. jún. 4. 13:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Kb. 100000 Ft havonta a 90m2-es házunk fenntartása mindennel együtt havonta.

Víz, villany, gáz, tv-net-telefon, biztosítás, kuka, tüzifa a knadallóba összesen kb. 60000 Ft.

Háztartási gépek cseréjére , kerti gépek üzemeltetésére re 15-20000 Ft-ot kell számolni. A festésekre , karbantartásokra is félre kell tenni havi 10-15000 Ft-ot . És néha növények, kisebb dolgok vásárlása is kb. 10000 Ft havonta. Ez durva becslés és most jöhetnek a kötekedők akik OFt-ból fenntartják a házukat :)

2016. jún. 4. 16:15
 12/12 anonim ***** válasza:

Ne gondold, hogy a panel/tégla társasház olcsóbb.

Ott is kifizeted az új tetőt, a külső szigetelést, az új bejárati ajtót, stb, olyan emeletek takarítását, fűtését, világítását, amelyekhez semmi közöd.

A közös költség elég magas.

Ami meg pluszba jelentkezik egy kertes háznál, az egy panelban NINCS, tehát nem is lehet összehasonlítani.

Panelba nem kell fűnyíró, tehát ez alapból plusz költség, de az, hogy kiülhetsz a saját kertedbe olvasni, kávézni, napozni, saját paradicsomot termesztesz, saját meggyfád van, a kutyád nem szenved, nem kell levinned esőben/hóban > ezek megfizethetetlenek.

Én panelban voltam gyerek, minden volt a lakótelepen. Sírtam, amikor falura költöztünk, tizenéves voltam.

Ma ha 100 milliót ajánlanának, akkor sem mennék vissza panelba.

Ott papírvékony falak voltak, hallottad a szomszéd veszekedéseit, de azt is, mit néz a tévében. Érezted, mit főz, ha odaégett valami, akkor az egész ház érezte sokáig. Ha bunkó szomszéd volt, akkor nem tudtál tőle aludni, mert bömböltette a zenét - évekig harcoltunk egy ilyennel. Egy nagyothalló idős ember is bármikor beköltözhet, és hallgathatod 0-24-ben a magyar nótát.

A szemetestárolók bűzlenek.

Előny, de hát ezt te is tudod, hogy az ilyen lakótelepeken minden ott van a szádban, ovi, suli, boltok, mindenféle szerelő, tényleg minden.

Mérlegelni kell, mi éri meg.

Kertes részeken minden távolabb van, de hát lehet nézelődni, munkahely közelében házat venni, stb.

A költségek, amiket írsz, egy lakásnál is jelentkeznek, bejárat ajtót, ablakot itt is sokan cserélnek.

Kazánt nem, de nem is döntheted el, mivel fűtesz, a távhő meg rohadt drága. És nyáron is fizeted, míg a kertes házban, ha úgy akarod, akkor csak télen fizetsz. Ha jó a szigetelés, akkor nem is kerül sokba a fűtés, és nyáron egy fillérbe sem kerül.

Ha a panelt szigetelik, abba is be kell szállnod, nincs ingyen.

Mi anno az elsőn laktunk, még a 90-es években, és beázott a 10. emelet.

Az új tetőt a lakók együtt fizették, jól megdobta a közös költséget. Még gyerek voltam, de emlékszem, volt háborgás, hogy fizesse az, aki beázott, minek kell a 10.-en lakást venni. Más direkt előrelátó volt, és olyan helyen vett lakást, ami nem ázhat be, miért fizesse ki a más felelőtlenségét?

De nem számít, hogy te mennyire nem értesz egyet valamivel, ha a többség megszavazza, fizetned kell, különben behajtják.

2016. jún. 4. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!