Szeretném hőszigetelni a házamat 15cm vastag rétegben A fal mellett futó gázcső problémát okoz . Beburkoljam?
Szeretném hőszigetelni a házamat 15cm vastag rétegben A fal mellett futó gázcső problémát okoz . Beburkoljam?
Sok más házhoz hasonlóan a homlokzat mentén fut végig kb. 3m magasan a bejövő gázvezeték a faltól kb. 6cm távolságban. Kérdésem a következő: Mi ebben az esetben a helyes megoldás ill. mi a gyakorlat, hogy a cső áthelyezése nélkül szigetelhető legyen a fal? Tudomásom szerint a gázcsövet nem szabad beburkolni vagy mégis?
Nem szabad burkolni, az a legrosszabb megoldás és még a gázművek meg is büntethet érte százezres tételben plusz ugye ki is bontatják a csövet.
Ilyenkor persze a megoldás hogy áthelyezni persze az meg elég komoly pénz kivitelezéssel, tervezéssel. Ha 15 centis lesz a hőszigetelés én akkor cső felett és alatt is néhány centit kihagynék hogy szabadon legyen és szerelhető is egyben. Nálunk így csinálták mikor hőszigetelték a házunk. A burkolásnál mindenképp jobb, de hogy mennyire szabályos az jó kérdés...
Miért nem szabad beburkolni?
A falban is futhat a cső, nem mindegy, ha a szigetelésben fut? Ez valami gázos biztonságtechnikai szabály?
Energetikailag elég problémás, mert ott áramlik a szigetelés közepén a hideg gáz.
Én ahol befordul a falba, oda beletoldatnék, hogy kintebb kerüljön, és a szigetelésen kívül vinném.
Szerintem az a legjobb ha a gázműveknél megkérdezed, hogy mi a teendő ilyenkor. Hallottam olyant is hogy burkolható de csak ugy, ha a szellőztetése a vezetéknek meg van oldva. Tehát ráburkolással de a csövet nem érintve és helyenként szellőző rácsot hagyva.
De erre ne alapozz amit mondok, legjobb ha gázművekhez mész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!