Családi házban nagyobb rongálás hanyagolása mellett, hogyan lehet újra fűzni a villamos vezetékeket?
1# -es vagyok.
Nem vagyok villany szerelő de szeretek barkácsolni.
Egy kis hozzáértéssel,ügyességgel és odafigyeléssel, saját magad is át tudod fűzni a régi vezetékeket.
Pl. Leáramtalanítod az egész házat (villamos rendszert)és kiveszed a konnektort, ott a régi vezeték végéhez hozzákötöd az új vezetéket, Pl. a régi piroshoz az új pirosat és ahogyan húzod ki a régi vezetéket, így autómatikussan húzod be vele a helyére az új vezetéket.
Pirosat a piroshoz, bocsánat, ezen jót nevettem ;)
Régi ház, előbb jó lenne tudni, hogyan vezették a régi kábeleket. Konnektor, kötődoboz fedele levesz, Szent Antal perselyébe pénzt dob, reménykedik, hogy csőben lesznek a kábelek vezetve. Ha szerencséd van, csak át kell húzni, és kész. Ha nincs védőcsőben, akkor buli van..., jöhet a kábelcsatorna a falon, plafonon.
Apró kérdés, mi az oka annak, hogy csak a vezetékeket akarod áthúzni?
( nehogy csak azt mondd, hogy az alu nem jó ;))
JulesM111.
1#-es vagyok.
Mivel nem tudom, hogy kivel beszélek, mennyire ért a műszaki dolgokhoz és azon belül a villanyszereléshez, ennél egyszerübben és érthetőbben nem tudtam leírni, mint , hogy pirosat a piroshoz, a kéket a kékhez,feketét a feketéhez,stb. Mindezt azért írtam így mert ha ugyan azokat a színeket ugyan olyan színekkel köti össze és behúzza a vezetéket és ugyan oda köti be a pirosat ahol a régi piros volt és ugyan oda a kéket ahol a régi kék volt,stb. így nem tudja elrontani az egész hállózatot.
Feltéve persze , hogy az eredeti vezetékelés jól volt bekötve.
#5 - "így nem tudja elrontani az egész hállózatot"
Nagyon amatőrnek (a kérdezőnek) jobb, ha nem olyan ad tanácsot, aki szintén saját magát képezte ki ezügyben.
El tudja rontani a dolgot, pl. spórolásból (feltételezem ezért nem akar bontani) kisebb keresztmetszetet rak be, aztán abból adódhatnak problémák.
Egy kapcsolót vagy konnektort kicserélni sima ügy, egy egész házat újrahúzni bizony nem.
Tessék #3-ra hallgatni, először megnézni mi van a falban. Ha csőben fut, akkor egyszerű cserélni, de akkor is olyan csinálja, aki nem csak youtube-on látott villanyszerelést.
Ha nem, akkor lehet kívül vezetni, de szerintem is ótvarul néz ki a lakótérben. A garázsban nálam is a falon megy, de ott nem sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!