Drk91 kérdése:
Kb mennyivel lehetne számolni költségben egy vályogház részleges felújításánál? (többi lentebb)
Figyelt kérdés
Párom nagymamájának házába költöznénk idén, előtte egy részleges felújításra szorul. Mivel a villany és a víz csak ki van kapcsolva amióta a mama meghalt, így azzal nem kell számolni. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek mennyibe kerülnének ezek (csak ez kerül felújításra): két helységben réges régi csempe (törmelék) felverése, új, kb 50 cm alap rátétele (beton, fólia) új csempe rá; fürdőszoba kialakítása úgy hogy wc, zuhanyzó és mosdó lenne benne (abban a helységben semmi ilyesmi nem volt előtte) hozzá az elfolyók elvezetve mert az nincs, két fal is van, amit félig-meddig ki kell bontani, hogy nagyobb teret kapjunk egybe nyitva (vályogházról van szó, azt elfelejtettem leírni). Az udvar tiszta homok (nagyon homokos vidéken élünk... :) ), arra is megfelelő alapozással kültéri járólapokat szeretnénk. + lenne még a szobák festése. Maga a ház kb 70-80 négyzetméter. Ne haragudjatok h így írtam le, remélem tudtok jó tanácsokat adni.2016. jan. 31. 22:09
1/2 anonim válasza:
Először is, olyan építészt keressetek, aki ért a vályogházakhoz, azokat nem lehet csak úgy betonozgatni, felvizesednek. Speciális rétegrend, megfelelő falszellőzés kell. Ugyanígy épület körüli járda, terasz kialakításnál is figyelni kell. Amit leírtál, szerintem 3-4 millió körül alsó hangon.
2/2 A kérdező kommentje:
4 millió ft-os ár az akkor érvényes ha mindent szakemberrel csináltatunk.. de mivel párom apukája elég ügyes és csinált már hasonló munkát, így munkabérrel nem kell számolni, ezt persze elfelejtettem írni :)
2016. febr. 3. 10:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!