Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha a nem kondenzációs kazánt...

Tamás0002 kérdése:

Ha a nem kondenzációs kazánt lecserélem kondenzációsra kevesebb lesz mindenképp a gázfogyasztásom?

Figyelt kérdés
Vagy ez függ több dologtól ? Például nyílászárok, van-e szigetelés, radiátor méretek ?

2016. jan. 24. 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Függ több dologtól....ha nincs szigetelve a ház és az ablakok se jók akkor ugyan úgy dübörögtetni kell a kondenzációsat mint a simát,csak annyi a különbség,hogy a kondenzációs drágább.Nah és igen az se mind1 milyen radiátorok vannak.
2016. jan. 24. 10:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem cserélni kell a gázkészüléket, mert a régi FÉG kazán felett eljárt az idő.

de 100% hogy nem fogok kondenzációsat venni, egyrészt mert 3x annyiba kerül, és új kéményt is igényelne, vagy legalábbis új bélést.

fél milliót biztos nem fogok költeni arra, hogy kb 5%-ot spóroljak a fűtés számlámon.

ugyanis ismerősömnek akinek hasonló a háza mint az enyém (új ablak szigetelés radiátorok stb.) kb 5%-al csökkent a gázszámlája.

2016. jan. 24. 10:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
azért a kondenzációsnál fontos a visszatérő vízhőfok, így elképzelhető, az, hogy jól működjön, más fűtési kiegészítés is szükséges, vagy átalakítás.
2016. jan. 24. 17:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, kedves 2-es, húzzál bele, mert hamarosan nem lesz választási ehetőséged.
2016. jan. 25. 17:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Aki azt írja hogy 3x annyiba kerül az vessen egy pillantást mondjuk az árukeresőre. próbaként megnéztem... Nem kondenz kombi 180.000... ugyan az a márkájú kondenz kombi 245.000
2016. jan. 27. 16:51
 6/9 anonim ***** válasza:

A kérdező az össz költségre gondolt ,nem elég megnézni az árukeresőt , van más költség is , kazán ( esetleg indirekt tároló ), gázterv , szerelési anyagok ,iszapleválasztó , termosztát , EPs vizsgálat , beüzemelés , nyomáspróba , kéménybélelés ,szemét eltüntetése ,rendszer átmosása ,kondenzvíz elvezetése , szerintem kb. másfélszer annyiba kerül.

A fő plusz költség a kéménybélelés , egy emeletes családi háznál ez általában 150-180 e Ft. , egy méter cső 10e ft. - ba kerül.

Mondjuk én azt tudom , hogy a tavaly januári áramszámlánk 17000 volt , a mostani gázzal 6500 Ft.

A kérdésre válaszolva: akkor lesz alacsonyabb a gázfogyasztás , ha 40-45 fok között van a visszatérő víz hőmérséklete.Ha nem tudod a házat 40-45 fokos vízzel kifűteni , akkor felesleges kondenzációsat venni.

2016. febr. 20. 11:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Gondolom akkor egy családi háznál, ahol nincs semmi szigetelés (külső fal és födém), csupán a nyílászárok újak, szigeteltek, ott semmi értelme. Jelenlegi fűtés: radiátoros,turbos kombi kazánnal, füstgázelvezetés: oldalfali
2016. febr. 21. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szigeteletlen házban ennek az istennek az idejében nem térülne meg a befektetés.
2016. febr. 22. 08:16
 9/9 anonim ***** válasza:

#5 felhasználónak a válaszom...

Az teljesen jogos hogy számos más költsége is van egy kazáncserének... csakhogy amiket Te is felsoroltál azok akkor is kellenek, ha most még egy nem kondenzációs kazánt vesz. (én ugyebár arra reagáltam aki a FÉG kazánja helyett akar egy másikat és arra mondta hogy nem kell kondenz mert 3x annyiba kerül) Ami kölltség különbözet az a füstgáz rendszer cseréje, kondenzvíz elvezetés kiépítése. Viszont egy teljes kazáncsere összköltsége mellett ez már annyira nem számottevő. Pláne ha oldalfali kivezetéssel megoldható.

2016. febr. 22. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!