Milyen meglepetés ért házfelújítás közben? Volt olyan probléma, amire nem számítottatok? Érdekes építészeti megoldások?
hú hát hol is kezdjem...?
én magam újítottam fel a házat, csak a gépészetet kellett szakemberrel csináltatni, mert ahhoz nem volt szerszámom.
80-as években épült 110nm-es családi házról van szó, az egyik helységben mikor szedtem fel a linóleumot nem volt csak 2-3 centi beton az aljzaton, gondolom csak bedobtak pár lapáttal a sima földre és kész.
ez után több helyen is megvizsgáltam az aljzatot szintén 2-5 centi között volt simán a földre betonozva, és arra jutottunk hogy nagykalapács és újra betonozás az egész beltéren.
beltéri ajtók cseréjénél volt olyan ajtó, nem túlzok 8 centivel volt ferdébben berakva a függőtől.
mondjuk az az ajtó soha nem maradt nyitva, szó szerint becsapódott magától, annyira ferdén volt berakva :D
akkor az egyik belső használatra (van kazánhoz is, ez kandallóhoz lett anno csinálva) szánt kéménynek nem volt takarító nyílása, a mennyezet alatt kb 20 centivel volt a bekötés plusz egyben a takarító nyílás is.
lusták voltak kiméretű téglával kezdeni, így simán elkezdték válaszfal téglával szorosan (tömören) egymáshoz falazva, mikor elérték a kb 2 métert onnantól jött a kémény tégla.
olyan hogy függőleges falak?
örültem ha 2-3 centi volt csak 2 méteren a falban.
így az összes falat belül le gipsz-kartonoztam kihoztam függőbe (mennyezetet vízszintbe), oldal falakra ragasztva, mennyezeten meg rendesen szerelvényekkel.
minden nagyon kókler módon volt megcsinálva...igaz a mondás hogy a felújítás relatív sokkal többe kerül mintha újat építene az ember.
tetővel, beltérrel, homlokzati szigeteléssel és lábazati víz ill. hőszigeteléssel (ja igen a járdát is körbe fel kellett törni mert semmi víz szigetelés nem volt a lábazaton, és az összes vizet szívta fel a fal) új nyílászárókkal került 7,5 millióba.
kb olyan 2,5 millió meló díjat spóroltam meg azzal, hogy szinte mindent én csináltam, csak amit a garancia miatt nem lehetett pl ablakok beépítése, vagy a tető szerkezet cseréje -csinálta szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!