Szeretnénk kicseréltetni a lakásban a bejárati ajtónkat. Adódott a kérdés, hogy műanyag vagy acél bejárati ajtót válasszunk. Van valakinek Hi Sec acél biztonsági ajtaja? Mi a véleményük róla?
nézd meg ezt a filmet
1: minden ajtót ki lehet nyitni, nem is ilyen barbár módon
De ha a hagyományos fa ajtónak nekiesel baltával, persze, hogy azt is tönkre tudod tenni.
Hülyeség ez a videó.
Na meg nehogy már senki ne vegye észre, ha ennyit csesztetik az ajtódat.
Szerintem az acél szebb, a műanyag viszont állítólag biztonságosabb. Na nem betörés szempontjából. Hanem ha tűzeset van. Állítólag, akkor nem szerencsés a fém.
3: Nem arról van szó, hogy elég.
Hanem, hogy bennragadsz a lakásban tűz esetén, mert a hőtágulás miatt nem tudod kinyitni. Vagy nem tudják könnyen rádtörni a tűzoltók, hogy kimentsenek.
a video nem arról szól, hogy konzervnyitóval is ki lehet nyitni az ajtót,hanem arról hogy sörös doboz vastagságú szarból készül némi papír szigeteléssel.
Ajtóbeépítő szakemberek nyilatkoztak ezekről a kínai fostalicskákról, hogy semmilyen alkatrész nincs hozzá, ha elromlik a zárban vagy a zsanérban valami, dobhatod ki az egészet.
nem kell itt osztani az észt, ha 0,5mm-es horganyzott acél lemezből van az ajtó akkor max panelba való, családi házba nem.
az igazi biztonsági lemez ajtók nem itt kezdődnek, és jóval hatékonyabb a hőszigetelésük is.
90 ezerért nem ilyet fogsz kapni.
Én már szereltembe fa ajtót, és műanyagot is.
A kínai acél ajtókkal nem is próbálkoztam.
Igazából egyikkel sem voltam megelégedve.
A fa az vetemedik, és festeni, lazúrozni kell pár évente, viszont nekem masszívabbnak tűnik betörés szempontjából.
A műanyagot nem kell kenegetni, de szerintem ha egy nagyobb darab ember nekimegy, át is megy rajta.
A biztonsági rács a tuti.
hi-sec ajtónak 5 perces az áthatolási minősítése. gyenge pontja a tok, ami hajlított lemez, és a valóban másolhatatlan kínai kulcs, mert ilyen európában nincsen, viszont 3-6 perc alatt nyithatóak. de vannak cégek akik ennek az ajtónak a gyenge alkatrészeit cserélik jobbra. ha a két cilinderbetétet (ami kínai szabványméret) cseréled ki, már jobb ajtót kapsz.
a műanyag ajtók sok ponton záródó(erkélyajtó szerűen) zárai nem biztonsági jellegű, a pát mm fogás miatt, könnyen befeszíthető.
Köszönöm a válaszokat.
Szerencsére sikerült élőben is megnéznem az újonnan beépített ajtót a szomszédnál. Nincs ezzel semmi baj.
Persze nem csúcskategória, de egy lakásba biztosan jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!