Műanyag 5 ponton záródó bejárati ajtót vagy hi-sec biztonsági ajtót választanál inkább?
Panel lépcsőházban lesz cserélve az ajtónk. Anyagiak miatt ez a kettő jöhet szóba.
Sok rosszat olvastam a hi-sec-ről, igazából használtam albérletben és nekem nem volt problémám vele, a hangszigetelés is jó volt.
A zár miatt viszont szimpatikusabb a műanyag ajtó.
5 pontos műanyag ajtó semmit sem ér. azok a pici pöckök éppen hogy fognak valamit, simán befeszíthető (olvass utána).
HISEC kínai, de van cég aki átszerelve magasabb kategóriássá teszi. a cilinderbetét meg elvileg cserélhető -nézd meg a méretét, vagy hasonlítsad össze egyel. Egy acél ajtó mégis jobb egy műanyagnál. utóbbi legalább minősített 5 perces behatolásra, de a műanyagnak nincs semmiféle biztonsági minősítése.
A biztonsági szempontokat felejtsd el! Az mindegy. Mindegyik ajtón van zár. Azt fogják kinyitni. Teljesen mindegy hány ponton záródik, ha a zárat magát másodpercek alatt törik fel.
Ami fontos:
Hangszigetelés, légtömörség.
Ezek a tulajdonságok amik fontosak neked. Ezek alapján dönts!
Köszi a válaszokat!
A műanyagról lemondtam.
Marad a hi-sec vagy valamilyen acél ajtó.
De ha van még valakinek jó tippje, megköszönném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!