Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szigeteljek vagy ne?

Adathor kérdése:

Szigeteljek vagy ne?

Figyelt kérdés

Peneszedik es nagy ritkán vizes is fent a sarokban,ez általában a ház èszaki oldalán jelentkezik. ( mármint bent a házban)

Ha leszigetelem nem lesz rosszabb?

Olyanok válaszoljanak akik a saját pèldájukat hoznák fel!

2015. dec. 10. 07:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha rendesen leszigeteled akkor jobb lesz.

Amugy szelloztess tobbet.

2015. dec. 10. 07:43
 2/13 vatafak ***** válasza:
Hőhidad van, egy jó külső szigetelés segíteni fog, nálunk is megoldotta a problémát
2015. dec. 10. 09:29
 3/13 anonim ***** válasza:

pont ugyan ez volt a probléma az északnyugati oldalon nálunk is.

kapott 12 centis szigetelést, és azóta megszűnt a probléma.

mondjuk még nem volt leszigetelve, szó szerint jég hideg volt a fal a sarkokban, és a meleg párás benti levegő egyből lecsapódott, ideális környezetet biztosítva a penésznek.

szigetelés sosem árt, na meg szokásos szellőztetés.

2015. dec. 10. 09:39
 4/13 anonim ***** válasza:

A penészedéshez páralecsapódás kell, a páralecsapódáshoz meg két dolog: magas páratartalom és hideg felület. A kettő közül bármelyiket megszünteted, a penészedés megáll.

Először is vegyél/kölcsönözz egy páramérőt. Ha valami extrém magas értéket mérsz mindig, akkor próbáld meg csökkenteni a párát. Ez jó eséllyel elég is lesz, és olcsóbb, mint a szigetelés.

Ha nincs magas pára, akkor vegyél/kölcsönözz egy infrahőmérőt (én 4 E-ért vettem, a homlokzatszigetelés milliós tételéhez képest elenyésző), azzal megnézheted, hogy tényleg hidegebb-e sokkal ott a fal, ahol penészedik. Ha igen, akkor gondolkozhatsz valami szigeteléses megoldásban.

2015. dec. 10. 17:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Kicsit szkeptikus vagyok ezzel a szigetelés dologgal, biztosan segít, de az alapprobléma még nincs megoldva, ezután is ugyanolyan párás, egészségtelen lesz a levegő. Minimum napi 2X10 perc szellőztetés tökig nyitott ablakokkal, huzatot csinálva, ha tudsz, akkor lehet többször is, de rövid ideig, így a levegő cserélődik csak ki, a berendezési tárgyak nem hűlnek vissza, a friss hideg levegő hamar és könnyen felmelegszik!

A szoba hőmérsékletét emeld meg pár fokkal. Nem tudom, most mennyi, gondolom 20 foknál nem több.

2015. dec. 11. 00:43
 6/13 A kérdező kommentje:

2*10 perc nagyon sok.

2-3 fokot is kihűlt a házam ,persze nagyon hidegben!

Minden nap szellőztetek de lófasz.

2015. dec. 16. 18:16
 7/13 anonim ***** válasza:

2x 10 perc szelloztetes az semmi.

Nem a haz hul hanem a levego, a falak melegek maradnak.

Alapos atszelloztetes kell, hogy minden helyisegben erezd hogy friss, hideg a levego.

2015. dec. 16. 19:45
 8/13 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, nekem is leesik a hőmérséklet, fagyos időben 12-13 fok is van szellőztetés után! De nagyon gyorsan visszamelegszik a levegő, a berendezés, a falak hamar visszamelegitik. A levegőt a legkönnyebb fűteni, ezért kell gyors, hatékony szellőztetést, légcserét csinálni, hogy a berendezés ne tudjon kihülni. Gazdaságossági szempontból is ez a hatékony.
2015. dec. 16. 22:06
 9/13 A kérdező kommentje:

Ott nagyon sokat leesik!

Mennyi ideig megy nálad a gáz míg visszafűt?

(nálam sajnos csak gáz van)

2015. dec. 18. 21:10
 10/13 A kérdező kommentje:

A kérdés továbbra is ugyan az!

Ha szigetelek változik a helyzet?

2015. dec. 18. 21:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!