Hideg és vizesedik a padló, mivel tudnám ezt kiküszöbölni?
Én a szuterinba a mennyezetet szigetelném le , mondjuk egy 3 cm talán 5 cm -es hungarocellel. A szuterinba a mennyezetet, azaz a két szoba padlózatát de alulról.
Remélem érthetően írtam.
Nálam is ugyanez volt a helyzet az egyik szobában.
A szoba alja fejre fordított U-alakú betongerendákból áll. Alul szuterén mennyezetére ragasztottam 2 cm-es polisztirol lapokat, így fölöttük létrejött az U-k miatt egy 8-10 cm-es cella, ami a polisztirollal együtt kellően szigetel.
Ha nálad ez sima, akkor 5 cm-es lapokat használj, a legolcsóbb is jó, nincs semmi terhelésnek kitéve.
Így nem megy fel a szobába a hideg, ezért a szoba párája sem csapódik le a padlón. (De ha jelenleg lecsapódik, akkor kb. érdemes volna a szoba párátlanítására is megoldást találni.)
Hőszigeteld a szuterén mennyezetét pl. Polisztirollal.
A szobában így semmit sem kell csinálni, nem lesz páralecsapódás, vizesedés.
A polisztirolt akár egy olcsóbb (de nem a legolcsóbb) csemperagasztóval fel lehet ragasztani, és KÉSZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!