Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » S. O. s. bajt csinaltam?!...

S. O. s. bajt csinaltam?! Villanyszereles

Figyelt kérdés
a szerelo tul alacsonyra hagyta az ùj mennyezti lampakat.hiaba kertem az ellenkezojet.miutan felkapcsoltam es elment bevertem egy szoget a gerendaba ,hogy feljebb rogzitsem a vezetekenel fogva.de elszakatt a szal az izzoba ikor felkapcsoltam. adjon valaki tanacsot. jah es olyan erosen becsavarta az izzot.hogy meg se mozdul.forog a foglalattal pedig kicsavarnam.koszonom

#villanyszereles.szerelo.lampa.villany.izzo.vezetek.elromlott.nem eg
2015. nov. 13. 18:27
 1/9 anonim válasza:
67%
Törd bele az izzót (fogd bele rongyba vagy valamibe, hogy ne vágja meg a kezedet) így fogóval ki tudod majd tekerni.
2015. nov. 13. 18:41
 2/9 A kérdező kommentje:

megprobalom.koszonom szepen!! ha az izzot kicsapta.akkor megint szerelot kell hivnom? nagyon vigyaztam pedig hogy ne huzodjon meg...erre megise lett aram igy.

olyan bosszanto hogy az nem igaz!!

2015. nov. 13. 18:48
 3/9 anonim válasza:
Ha a következő izzó is rögtön felkapcsolásnál kiég, akkor a lámpával van baj. De ha nem akkor az izzó volt rossz minőségű.
2015. nov. 13. 18:51
 4/9 A kérdező kommentje:
en biztos nem huztam.meg .ugy nyultam hozza mint a himes tojashoz. csak azt nem ertem ennyi minimalis mozhatastol mert csapta ki az izzot.nagyon csalodott vagyok. de holnap megprobalok uj izzot ha ki tudom csavarni.koszonom szepen!
2015. nov. 13. 19:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha azt a beletörős dolgot csinálod majd, akkor azért előtte kapcsold le a biztosítékokat (biztos, ami biztos !). Remélhetőleg hideg állapotban nem feszülnek össze a foglalatok. Felkapcsolásnál akkor szokott kiégni, ha már öreg és elhasznált volt volt az izzólámpa vagy ha hibás és valahol az üvegen támadt repedés mentén levegőre cserélődött ki a védőgáz.
2015. nov. 13. 19:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha van forrasztópisztolyod/pákád akkor azzal melegítsd fel a foglalatot, ha szerencséd van akkor gyorsabban fog tágulni a külső mint a belső
2015. nov. 13. 20:04
 7/9 A kérdező kommentje:
uj izzo volt.bar olcso neve nincs vasari.de attol felek sot biztos.amien szerebcsetlen vagyok hogy a vezetekek osszekapcsolasanal erintkezesi hiba lett :( de meg ha jo is lenne az uj izzoval.akkor is szornyen alacsonyra kototte be tegnap a szerelo.fel szoba sotetbe maradt.
2015. nov. 13. 21:04
 8/9 anonim ***** válasza:
Csillárról van szó gondolom én, s láncon lóg. Kapcsold le a főbiztosítékot. Majd húzd le a csillár tetején lévő "kupakot, poharat, takaró burkolatot" ki hogy hívja, előfordul, hogy egy csavarral van rögzítve, ha nem találsz csavart, akkor csak meg kell húzni s lejön. Ezután kösd ki a 2 vagy 3 vezetéket a sorkapocsból, remélhetőleg 2 vagy 3 különböző színű drót van bekötve a sorkapocs mindkét felébe, (kék, fekete/barna, zöld-sárga). Akaszd le a csillárt a kampóról, majd vegyél ki annyi láncszemet, amennyit szükségesnek érzel, kombinált fogóval kinyitod a láncszemet (nincs összehegesztve) kiakasztasz annyit, amennyi szükséges, majd visszaakasztod, visszazárod a láncszemet. A kábelt pedig húzd vissza a kupakba annyira, hogy az a lánccal legyen egy hosszúságú. Ha túl hosszú a kábel, akkor rövidítsd le, elvágod, majd egy szikével levágod a külső szigetelést. Ezután akaszd vissza a csillárt a kampóra, kösd vissza színhelyesen a vezetékeket a sorkapocsba majd húzd rá a kupakot. Lazulásnál, vezeték szakadásánál nem lehetséges az, hogy kiég egy égő, sokkal valószínűbb, hogy már lejárt az ideje.
2015. nov. 14. 16:07
 9/9 anonim ***** válasza:
És egy jó tanács legközelebbre: a szerelőt addig ne fizesd ki, ameddig nem olyan minden, amilyennek te szeretnéd!
2015. nov. 18. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!