Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Falfelújítás, ha még soha nem...

Falfelújítás, ha még soha nem csináltam?

Figyelt kérdés
Szeretném levenni a régi tapétát, de gondolom utána muszáj kijavítani a falat. Mi ennek a folyamata? Leveszem a tapétát, aztán vakolnom kell, aztán pedig glettelni és tudom is festeni? Soha nem csináltam ilyet, minden segítséget szívesen fogadok.
2015. nov. 3. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendesen szeded le a tapétát és jó a vakolat, azt nem kell javítani. Egyből jöhet a glettelés, 2x vagy 3x, minden réteget meg kell csiszolni. Aztán mélyalapozó (régi falnál nagyon ajánlott - ha porlik a vakolat, már a glett alá is mehet). Utána 2 rtg festés. Némelyik festék elég 1 rtg-ben.

Ha komolyabban vakolni kell, azt bízt szakemberre.

2015. nov. 3. 17:00
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen vastagnak kell lennie egy réteg glettnek? Attól félek, hogy nem jön majd le rendesen a tapéta, akkor muszáj rávakolni, nem(úgyértem, ha kis foltokban esetleg még látszódik néhány vékony tapétafoszlány)?
2015. nov. 3. 17:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tapéta leszedése: szárazon , majd lehet vizesen, ezt követően, a glettelés (állt.ban a vakolatot nem szedi le...) Rigíps anyaggal, majd csiszolás, portalanítás, második sor glett, majd újabb csiszolás, és jöhet a falfestés. Pl: Héra teddihenger ...Remélem tudtam segíteni! Sok sikert-szerencsét-jól végzett munkát!!
2015. nov. 3. 17:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tapétát rendesen le kell áztatni a ragasztóval együtt, különben semmi nem tapad meg rajta. A glett adja magát, 0-3 mm között, a fal egyenetlenségétől függően.
2015. nov. 3. 18:25
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

1.Tapétát leáztatod

2.Lekaparod

3. FALFIX

4. 1X gletteled

5. Átsmorcolod a spaklival, majd még 1x legletteled

6.Becsiszolod

7. Leguritod

8.Átnézed a falat, ha kell " flekkeled" a falat

9. Leguritod

Nem véletlenül a festés egy szakma. Rutin kell hozzá. Ha nem gletteltél még akkor abból csak káósz lesz. Ha nem csiszoltál még, nem tudod mit takar le a falfesték. Ha tapététa maradványt hagysz a falon, akkor ha ráglettelsz, fel fog csattogni... Ésatöbbi ésatöbbi

(BP-i Festő)

2015. nov. 4. 07:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Szinte biztos vagyok benne, hogy elsőre nem lesz jó, sőt, talán második és harmadik alkalommal sem, de ha soha nem próbálom meg, soha nem is fog menni. Szeretek új dolgokat megtanulni, szóval ennyi belefér. :)

Köszönöm a választ!

2015. nov. 4. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!