Villanyszerelők! Milyen kapcsolókat, konnektorokat válasszak?
Tavasszal "lakásfölújítok",már gyűjtögetem az infókat...
Milyen típusúak legyenek a fent említett szerelvények. Semmi extra igény,közép-árfekvésűt szeretnék.
Az Obi-s kapcsolót 199 ft-ért "nem szeretném",villszer boltban pl.a Legrand valena 2200-ért nem az én pénztárcám mérete.
Ajánlanátok fajtákat,típusokat?
ahogy az #1 írja.
amire pénzed van, jobb mindegyik minősített, tehát nem fog az áram megcsapkodni.
nyilván a drágább halkabban kapcsol, jobban néz ki, és tovább bírja.
Nekünk ilyen van már 5 éve: [link]
Árban középkategóriás, szép és műszakilag is elég igényesnek tűnik. A bekötési rész sem az az olcsó anyagspórolós kínai bóvli kategória. Én merem ajánlani.
A Niloé borzasztóan gagyi szerelvény, az egész műanyag, a felszerelése valamivel időigényesebb. Schnieder termékcsaládot tudom én is inkább ajánlani, ha viszonylag olcsó szerelvény kell, de az Anya szerelvény megszűnt. Helyette tudom ajánlani a Schnieder Sedna-t, s az Asfora-t. Mindkettő magát a szerelvényt tekintve ugyanaz, mint az Anya, csak a kerete más. Sedna egy sokkal szebb, vékony kerettel ellátott szerelvény. Már ránézésre is sokkal masszívabb szerelvénynek tűnik, mint a Legrand Niloé szerelvénye. Niloé-nál tapasztaltam azt is, hogy bizonyos kapcsolóknál ha a körmöt kicsit jobban meghúzzuk, nem kapcsol, mivel feszül az egész, mert az egész műanyag. Amúgy magyar termék díjas szerelvény... :D
DE szerelvényt tud hozni a villanyszerelő is, ha nem te magad akarod cserélni a szerelvényeket. Szóval ha villanyszerelő fogja elvégezni a munkát, akkor egy percig se hidd azt, hogy olcsóbb lesz, a szerelvény+szerelés összege, ha a szerelvényt te veszed meg.
Ha sorolva vannak a szerelvénydobozok, szóval egymás mellett van két vagy több szerelvény, s 1 kettes vagy nagyobb kerete van (ez a sorolt szerelvény, régi szerelésnél nem jellemző), akkor anyagösszeírásnál arra ügyelj, hogy van fekvő s álló keret, ezt figyelembe véve írd össze az anyagot.
Ha felújítasz, ne legyen belőled az a tipikus, aki felújítás után jön rá, hogy basszus X éve szenvedünk azzal, hogy ez a kapcsoló, az a dug.alj. baromira rossz helyen van, jó lenne ha ez a lámpa 2 helyről lenne kapcsolva stb! Gondolj át mindent, minden meglévő kapcsoló, dug.alj. a megfelelő helyen van-e, elég van belőlük adott helyen, ha nem, hívj villanyszerelőt, nézesd át a hálózatot, hogy az megfelelő-e, ha nem, át kell húzni, esetleg a kötéseket újra kötni ha szükséges, a jelenlegi berendezések s azok fogyasztása mellett a vezetékek keresztmetszete megfelelő-e, elég áramkör van kiépítve stb.
A "jó meg megy minden" nem jó hozzáállás!
A Schaneider Sedna tényleg jól néz ki, meg legalább nem is olcsó, de elég gagyi. Én is abban ahiszemben vettem, hogy az "minőségi".
Én nemrég szereltem le a 2 éve újonnan beszerelt kapcsolót (festés miatt), és a műanyag váz meg van repedve. Meglátjuk meddig bírja, de nem ajánlom.
A Legrand Valena jóval magasabb kategória minőségben, az is van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!