Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Áram elvezetése másik falra...

Áram elvezetése másik falra bontás nélkül?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlásban vagyunk, és már tervezgetjük a berendezést. A hálószobába olyan bútort szeretnénk, amibe bele van építve a világítás, de azon a falon sem konnektor, se kapcsoló semmi nincs. Bontás nélkül lehet oda valahogy áramot húzni úgy, hogy ne is legyen csúnya? Panel lakásról van szó, ezekben nem is tudom van e kialakítva olyan kis kör alakú bigyó a falon fent. Honnan kell ilyenkor az áramot áthúzni? Természetesen villanyszerelővel csináltatnánk, csak előre tájékozódom, hogy mit hogyan lehet megoldani, és ezzel kalkulálok a költségekkel is.
2015. okt. 23. 23:12
 1/6 SirDanielLangesz ***** válasza:
55%
A legkozelebbi kotodobozbol, falon kivuli sinben tudja odavezetni. Ha nem latsz kotodobozt a falban, akkor ugyis olyan regi a vezetek, hogy ujra kell vezetekezned, illetve ha latszik is meg lehet aluminium, akkor is vezetekeztesd ujra.
2015. okt. 23. 23:41
 2/6 A kérdező kommentje:

A lakás amit tervezünk megvenni újra van vezetékelve, csak nem kérdeztem meg, hogy falon belül, vagy a padló szegélyléce mögött van e vezetve. Tudom, hogy mindkét megoldás lehetséges. Persze ezeknek is utána fogunk járni, amikor beszélünk a tulajokkal, csak hirtelen fellángolásból már tervezgetek is.

Ha falba húzták az új vezetéket, a villanyszerelő mindenképpen kialakított ilyen kötődobozt?

2015. okt. 23. 23:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen! Mindenképp lesz szerelődoboz, hiszen azon keresztül lehet pl újravezetékelni pont a bontás elkerülése végett.
2015. okt. 24. 05:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Én hozzá tenném:

Ha nincs kötődoboz, akkor egy alapos felújítást azonnal tervezzetek be (vagy másik lakás). Az elmúlt 50 évben a kötődoboz nélküli villanyszerelést gányolásnak hívják.

Ha a kötődobozok nincsenek lezárva és még azt is megnézném, hogy a csövekben van-e szabad hely (a későbbi módosításokhoz)

2015. okt. 24. 08:07
 5/6 anonim ***** válasza:
ne hidd, hogy teleszórnak mindent kötődobozzal, ma már másképpen megy. mély dobozba a szerelvény mögött mindez megoldható. panelba meg irtózatos munka csövet bevésni, alig találsz rá valakit.
2015. okt. 24. 10:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt sajnos én is tudom, hogy panelban nem úgy működik mint téglában, mert itt lényegében betonfalak vannak. Ezért is feltételezem azt, hogy nem falban húztak új vezetéket, hanem falon kívül. Pont egy ismerősöm vezetékeltette így át a lakását nemrég, mert túl macerás lett volna falat vésni, ők a padló takaróléce mögött vezettek el mindent. Hát majdcsak kiderül, ha leülünk az eladóval, egy szerelő meg megoldja hogy legyen áram ott ahol most nincs :D
2015. okt. 24. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!