Konvektor vagy kazán társasházi lakásban?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy megéri-e az öntöttvas konvektorokat lecserélni radiátorokra? Ha valaki cserélt megírná hogy alakult a gázszámla? Most jelentjük, télen a leghidegebb hónapokban 20-30e között van, nyáron pedig nem is küldenek mindig. A gázszerelő sem tudta megmondani, hogy kb mennyit spórolnék a cserével, csak hogy ne izguljak jobb lenne..2015. okt. 7. 10:20
11/17 anonim válasza:
Azért illene kevesebbnek lenni a számlának...azért ha pl 20 fokot szeretnél a 3db konvektorhoz képest az 1 db kazán kevesebb fogyasztással megoldja.Meg ha eléri a kívánt hőfokot akkor a konvektorhoz képest teljesen lekapcsol és nincs őrláng ami szintén fogyaszt (ok nem egy hű,de nagy összeg,de azért 3 konvektornál a fűtési hónapokat nézve azért összesen van jó pár ezres csak az őrláng).
12/17 kovpet válasza:
"Tehát hogy mennyi idő alatt térül meg a belefektetett pénz."
Írtam egy durva becslést. Annál pontosabbat ennyi információ alapján senki nem fog adni neked.
Kértél árajánlatot a munkára? Kérj. Akkor tudod meg, hogy mennyi idő alatt térül meg a dolog.
13/17 A kérdező kommentje:
Kedves Kovpet. Igen te írtál egy becslést, nos a szerelővel mikor beszéltem szó sem volt több milliós beruházásról hozzávetőleg olyan 300ezer forint körül saccolom, így ha a felére csökkenne a számla megérné megcsináltatni, ellenben ha csak pár ezer forint a különbség, meggondolandó meddig is akarok ebben a lakásban lakni. Ezért írtam ki hogy az előző tulaj télen 25-30 között fizetett, egyszer volt 35e körül a számlája, hátha így valaki tapasztalatból tud becslést írni.
2015. okt. 14. 17:13
14/17 kovpet válasza:
300k csak a kazán... Kérj már ajánlatot légyszi és írd meg, már kíváncsi vagyok :)
Mondjuk persze a hely sem mindegy. Itt Bp-n száz ezer egy szoba kifestetése, vidéki haverom annyiból festette ki a házát.
15/17 A kérdező kommentje:
Konkrétat most nem tudok, mert azt mondta kijön mielőtt csinálja, idén meg már amúgy is késő, hideg van. Elvileg 150e körül van a kazán, átlagban 10-15e körül a radiátorok ebből 3 kell, egy törölközőszárító, és a csövek, munkadíj. Nekem jó előre ezt mondták, persze ettől még bármi lehet a vége mikor ténylegesen felmérik.
2015. okt. 15. 04:12
16/17 anonim válasza:
Hány éves vagy, királyfi, hogy még hiszel a mesékben? Tegyél oda a 300 mellé min. még egyszer annyit.
17/17 A kérdező kommentje:
Jó hogy ezt mondod, mert akkora összeg meg nem igen térülne meg így már nem igazán kérdéses a dolog. Pont ma említették egyébként, hogy az apróságok is sokba kerülnek mellette, nem is gondolná az ember. Épp ezért kérdeztem mert nem csináltattam még ilyet szóval nem tudhattam.
2015. okt. 15. 15:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!