Mitől köt meg a glett ilyen hamar?
Figyelt kérdés
Lakásfelújításban vagyok (vagyis csak 2 szobát újítunk) és már a glettelésnél tartok, de van egy kis gond a glettel. Miután bekeverem, 2-3 perc után annyira megkeményedik, hogy már nem lehet felhordani. Abszolút használhatatlan. Nem vagyok szobafestő, de párszor már gletteltem és tudom, hogy nem így kellene működnie. Mi lehet az oka? Le tud járni a szavatossága? Kicsit mondjuk csomós a por. (bár az összeállt részek kézzel szét morzsolhatók)2015. szept. 13. 13:50
1/4 anonim válasza:
valószínűleg az a baj, hogy gipszet használsz glett helyett
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor jól átvágtak glettes zsákba rakott gipszel... ;)
2015. szept. 13. 14:00
3/4 anonim válasza:
cefetül gipszes lesz az a glett, ráadásul plasztergipszes. A glettanyagban nem volna szabad 30%-nál több gipsznek lenni. A nagy gipsztaratlom miatt köt gyorsan. Menj vissza oda, ahol etted, és vágd a pofájába az ipsének.
Bé variáció: a cucc, amivel csinálod, stukatúrgipszes, nincs elmosva. A már megkeményedett gipsz katalizálja a gipsz megkötését, ezért roppantul meggyorsítja. De azt gondolom, te is tudod, hogy a megkevert gipszet fel kell hazsnálni, és újjat kell keverni, a gipszmaradékba nem szabad új gipszet szórni. Ezért.
4/4 anonim válasza:
Egy másik kérdésnél irták hogy a lejart glett ismérve hogy a kötéslassito eloxálása miatt gyorsan köt. Ha frissen vetted a zsák glettet akkor is lehet régi gyártású, vagy nedves helyen tárolt stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!