Hány cm-es nikiecellel érdemes szigetelni kívülről egy tégla házat?
Kérj egy energetikai tanácsadást, ha nem vagy biztos a dologban. Az a tuti.
Ha erre nem szeretnél költeni, akkor inkább a vastagabbat válaszd. A 15 cm nekem soknak tűnik, a 10 cm már nagyon jónak számít.
Elvégre azért szigeteled le, hogy csökkents a fűtési kiadásaidat. Érdemes viszont jól utánaszámolni a dolgoknak. 15cm szigetelés többletköltség a 10cm-hez képest, lassabban térül meg. 10cm-el is jelentős megtakarítást fogsz elérni, szerintem nem fogod megbánni, hogy nem 15 centi, és nem adtál ki érte jóval több pénzt.
Az 5 centit én sem javasolnám.
Érdemes még a födémeket is hőszigetelni, 10cm üveggyapot a padláson szintén csodákra képes.
Simán érdemes 15cm-t rakni. A javulás még számottevő lehet a 10cm-hez képest, főleg, ha máshol is jó a szigetelés, azaz nem csak a fal, hanem a tető, a padló, a nyílászárók is jók. A szigetelés ára nem jelentősen növekszik 10cm és 15cm közt, mivel a szigetelőanyag csak kisebb része a költségnek, jóval kevesebb mint az állványozás+vakolat+munkadíj.
Még 20cm-ben is érdemes gondolkodni, az már nagyon közelíti a passzívház szintet. Persze ez csak akkor érdekes, ha máshol nincs elrontva, pl. a nyílászáróknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!