Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hány centi szigetelést érdemes...

Hány centi szigetelést érdemes a falra rakni? A mi lakásunk vegyes falazatú tégla és mészkő.

Figyelt kérdés

2013. jún. 7. 22:00
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
100%

Igaziból 6-8 centiig látványos a megtakarítás. A miénken 8 centi van, brutálisan szigetel. Tényleg még a felét se fizetjük gázra mint előtte.

[link]

2013. jún. 7. 22:30
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Minél többet. Én 20-at raktam B30-as falra. 40ezerből kijön az egész év, 135m2.. Ha már egyszer szigetelsz, nézd meg, nem a szigetelés anyagára a sok. Ott van mellé az állványozás, a ragasztó, a háló, a munkadíj. Ez mind független attól, hány centit teszel fel... Tegyél minél többet!
2013. jún. 8. 01:32
 3/25 anonim ***** válasza:

12 cm körül. A 6-8 az kevés, a 20 felesleges.

Az ablakok cseréjét is tervezed?

2013. jún. 8. 02:22
 4/25 anonim ***** válasza:

van már vékony szigetelés is ,az agyad eldobod tőle,

-olyan vékony mint egy réteg festék,és 10 centi hungarecoval egyenértékű,

[link]

2013. jún. 8. 05:46
 5/25 anonim ***** válasza:

előbb az árát keresd meg, egy nano hőszigetelés nem az olcsóbb kategória. én még sehol sem láttam róla műszaki adatokat, véleményt, bevont házat.

a hungarocellből min 10cm javasolt és valóban a vastagság kerül a legkevesebbe ha szigetelsz. minél több megtakarítást szeretnél, mindig jóval drágább beruházás szükséges.a kőre már 10 évvel ezelőtt is min 5cm-t javasoltak, és a mai árak mellett már inkább a dupláját.

2013. jún. 8. 09:21
 6/25 anonim ***** válasza:

"olyan vékony mint egy réteg festék,és 10 centi hungarecoval egyenértékű"

Ajjaj, azért ezt el ne hidd...

Aki szerint meg a 20cm felesleges, kérem, utaljon át 4×22eFt-ot, majd mostantól kezdve évente ugyanennyit, ugyanis ennyivel lenne magasabb a fűtésköltségem, ha 20 helyett csak 12centivel szigeteltem volna. Rendes vagyok, mert fával fűtök, és az kényelmetlen. Hasogatni, behordani, begyújtani, hamuzni, kandalló ajtót takarítani nyűg. Ha áttérnék gázra, akkor kétszer ennyit küldjön... Bankszámlaszámot privátban adok. Köszönöm.

Ha nem küld, akkor ne legyen nagy a szája, hogy felesleges.. ;)

(Kis magyarázat: 30cm téglafal + 12cm EPS U értéke 0.28W/(m2K), ugyanez 20cm-rel 0.18. Fűtésköltségem 40ezer volt, 40e×0.28/0.18 = 22e)

2013. jún. 8. 09:37
 7/25 anonim ***** válasza:

az ultra vékony szigetelés ,30%-al olcsóbb mint a hugarocelles ,

[link]

2013. jún. 8. 10:09
 8/25 szokratesz ***** válasza:

Amennyi technikailag elfér. Rosszat nem teszel vele. Ahogy előttem ismondták, minden költség ugyanannyi csak a hőszigetelőréteg lesz plusz. A pár centis szigetelések, szoktam mondani csak a szemet nyugtatják meg, nem a fűtésszámla lesz kevesebb.

A hülyeségeket (nano, meg kerámia, meg festék) pedig hagyjuk meg a gyerekeknek, ők hisznek a mesékben. Ha ez működne akkor gondolom hogy az űrrepülőgépeket is ezzel kennék le nem pedig vastag szigetelőanyaggal vonnák be.

2013. jún. 8. 10:40
 9/25 anonim ***** válasza:

Végre egy adat... hővezetési értéke 0.001 W/(mK), ez sokkal jobb, mint a hungarocel 0.034W/(mK) értéke. A hőszigetelése egy 20cm-es hungarocel táblának 0.034/0.2m = 0.17 W/(m2K). Ha ilyen hőszigetelést szeretnénk a festékkel, akkor 0.001/0.17 = 0.00588m vastag rétegre van szükségünk.

Tehát a festéket 5.9mm vastagságban felhordva olyan hőszigetelést érhetünk el, mint 20cm hungarocellel. Ez már hihető.

20cm EPS négyzetméterenként 3200-ért már kapható. Nézzük, mennyibe kerül ebből a festékből a négyzetméterenkénti 5.9mm réteg. Ez egyszerű térfogatszámítással 1m2 × 0.0059m = 0.0059m3 = 5.9 liter.

A készítmény literára 5000 forint ( [link] tehát egy négyzetméterre 5.9×5000= 29500-ba kerül.

Oh, ugyanahhoz a hőszigeteléshez végül is csak ezerszer kerül többe, mint a hungarocel.

Talán ez megmagyarázza, miért főleg az űrtechnológiában használják a kerámia bevonatot hőszigetelésre.. Nem?

Na hagyjuk a nép ámítását!

2013. jún. 8. 10:50
 10/25 anonim ***** válasza:
2013. jún. 8. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!