Vályog házba fürdőszoba kialakitása hogyan?
Adott egy tégla alapon lévő vályogház.Nincs benne fürdőszoba.A kamrából tudnánk kialakítani.Belülről saralt, meszelt fal van és levan betonozva az padló.
A vízvezeték kivülről fog menni a falon, tehát bevésve nem lesz az tuti pont a vályogfal miatt.Az lett kitalálva, bár lehet nem jó, hogy mivel nem akarjuk újravakolni és csempézni a falat vennénk vízálló falburkoló paneleket és párnafára lenne felfogatva, szellőző nyilásokkal megspékelve.Ez mögött menne ugye a vízvezeték elrejtve.Alulra a padlóra meg a kád oldalára rendes csempe kerülne.Ez így kivitelezhető szerintetek?
Ez így elég érdekes megoldás szerintem, és nem is feltétlenül a legjobb. Azt nem igazán értem, hogy miért nem akarjátok bevésni a csöveket, viszont az biztos, hogy a falburkoló paneles megoldás elég rosszul hangzik. Szellőzők ide vagy oda, meg fog rekedni mögötte a párás levegő, és az lesz a legkisebb problémátok, hogy penészedik majd. Nagyobb gond, hogy a fal beszívja és ez ugye gyengíti. Hiszen a földfalnak egyetlen ellensége van, a víz.
Inkább csempézzétek le és találjatok ki valami más megoldást a csövekre. Nálunk például úgy néz ki, hogy a kád mögött jön be a két vízcső, és a hátsó falon alul vannak elvezetve. Kívülről le vannak csempézve, így a fal tövében van egy kis "lépcső". Ahol felmegy a mosdókagylóig, az a rész már be lett vésve, de az nyilván függőleges. Így elég kulturált, és a csempe miatt nem ázik a fal sem. Szerintem inkább valami hasonlóban gondolkodjatok.
Én 5 éve vettem egy gy ilyen házat be fektetésből.
Én úgy oldottam meg hogy tipli, csavar, tetőlec, ez jól kiszintezve vízértékkel,ment rá a vízálló gipszkarton,majd rá a csempe.És a mennyezet is ilyen megoldással csak ott megkerestem a fenti fagerendákat és abban lògatós módszerrel felfogattam a gipszkartont. értelem szerűen erre csak festék ment csempe nem.
A gipszkarton mögött elfért minden víz,szennyvíz,fűtés,és villanyvezeték.
A szennyvíz csőnél viszont vésni kell a talajban ezért én a fürdő oldalán vettem fel egy rövid és egy hosszú oldalt, wc,mosógép, mosdó, zuhanyzó kialakítása sima ügy volt. amint lennt volt a szennyvízcső,ment rá a beton abban a csíkban, majd járólap.
Én magam csináltam mindent,szakít nem hívtam semmihez.
YouTubeon fennt van minden hogyan kell megcsinálni.
Egy burkoló ismerősöm látta,a végeredményt azt mondta le a kalappal, olyan volt mint ha szaki csinálta volna.
Mondjuk 3-szor annyi időmbe telt,de elkészült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!