Mindenkit kötelezhetnek a társasházi korszerűsítési programban való részvételre?
Az ilyen felújításoknál szándékos túlszámlázás szokott történni, majd a hasznon a közös képviselővel osztoznak a felújítást végző cégek. Átlagosan 3-szoros szokott lenni a túlszámlázás. Ha ilyet tapasztalsz akkor hadd pereljen a közös képviselő aztán majd néz nagyot mikor ő üti meg a bokáját emiatt. Ilyen beruházásnál a társasházi törvény szerint a legolcsóbb ajánlatot tévő cégekkel kell elvégeztetni a munkát. Viszont mindig a legdrágábban történnek.
Magyarországon a legnagyobb túlszámlázás állami megbízásból 40-szeres volt.
A lakókkal tudasd a túlszámlázás lehetőségét (ha a közös képviselő erőszakos ebben a témában akkor mindig ez szokott lenni), és akkor lehet hogy nem szavazzák meg. Sajnos mutyiországban élünk.
"majd a hasznon a közös képviselővel osztoznak a felújítást végző cégek. Átlagosan 3-szoros szokott lenni a túlszámlázás."
Ez azért hülyeség mert a lakók szavazzák meg melyik céggel akarják megcsináltatni. Gondolom nem fogják a 60 milliósat megszavazni, hogyha van egy reális 20 milliós ajánlat. Akkor gyanús hogyha csak egy cégtől kér árajánlatot a közös képviselő és 2-3 millió forint vagy drágábbra jön ki egy lakásra a felújítás.
A kérdésre válaszolva ha megszavazzák akkor köteles vagy, igen.
"nem cseréltetem ki a nyílászáróimat, mivel mindegyiken redőny"
Ezt nem értem, mi az összefüggés.
Amúgy nem értem miért nem akarod a korszerűsítési programot, mikor a felújítás után 1-2 millióval rögtön felmegy a lakás ára, plusz a fűtésrezsi is nagyon lecsökken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!