A zománcfesték ugye vízálló? Festhetek vele falat?
Figyelt kérdés
Leverjük a csempét, mert ezeréves és törött, folyton beázott a fal a lyukaknál. Elég, ha a falat zománccal festem át 2 vagy 3 rétegben? Trinát zománcfesték.2015. ápr. 1. 12:26
1/4 anonim válasza:
A zománc nem falfesték .A festék szaküzletben majd ajánlanak párat .
2/4 Okarin Darkwill válasza:
Kedves kérdező!Ugyan nem vagyok szakember de a zománcfesték használatát semmiképpen nem ajánlanám ugyanis szinte tökéletesen lezárja a falat ennek hatására nem csak bejönni nem tud a nedvesség hanem távozni sem amitől a pára le ki fog csapódni a festett tér különböző pontjain ergo előbb-utóbb egy istentelen büdös penészfürdővé válhat a terület.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megkérdeztem a boltban, lehet vele falat festeni, alapozni kell.
A második válaszolónak: a csempe is lezárja a falat, főleg ha padlótól plafonig van. Egyébként ha lezárja, elvileg befelé sem megy nedvesség, akkor mi jönne ki?
Csak a kádnál lévő falat festjük, a többi helyen marad a csempe, ez ilyen átmeneti megoldás egy-két évig.
2015. ápr. 3. 14:08
4/4 anonim válasza:
földszinten lakunk, és a trinát zománccal két méter magasságig lefestett profin zsírtalanított falon egy év után megjelent kb egy méter magasságban a már jól ismert penészfolt-foltok. kend ki alatta valami penészgátló festékkel, arra mehet a zománc. hogy a vizet taszítja-e, nem tudom, hiszen elvileg nem erre való. műgyanta elvileg taszítja, de lesz egy frankó hőhíd a festék és a fal között, ami miatt szerintem ledobhatja a zomnácfestéket, hiszen vizesedni kezd alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!