Parketta, vagy padlószőnyeg? Melyik az olcsóbb? + pár kérdés.
Most padlószőnyeg van, alatta beton, de iszonyatosan ocsmány, mielőbb szeretném lecserélni. Nézegetve a parketta árakat, az én pénztárcám nem biztos, hogy elbírna ekkora összeget. Milyen plusz költségek vannak parkettázásnál? Milyen olcsóbb parketták vannak?
Ha a padlószőnyeg jóval olcsóbb, akkor a szőnyegen kívül van valami pluszköltség?
Tehát
1. Parkettázásnál meg kell még venni alá a habfóliát. Ez mondjuk minimális plussz költséget jelent és sok helyen akcióban a parkettához adják. (most pl. a Diegoban)+ szegélyléc is kell.
2. Érdemes nagyáruházakban körülnézni, valahol mindig van valami akció, általában már lehet kapni 1.200 forinttól, de átlag 1.500-1.700 körül már van normális minőség. ( Én tavaly Praktikerben vettem 1.400-ért 7 mm-es közepes kopásállóságút a hálószobába)
Nem reklámnak szánom, de most láttam a Diegoban 1.299-ért leárazva juhar lapot. Tavaly ilyet vettem a nyaralóba és teljesen rendben van.
3. Szőnyeghez is kell szegélyléc.
A parketténak megvannak a következő előnyei:
- tartósabb. Hiába veszed meg az olcsó(bb) padlószőnyeget, ha azt mondjuk 5 év múlva ki kell cserélni, mert elvékonyodik, kibolyhozódik, megnyúlik. A parketta jó esetben akár 15-20 évet is kibír.
- a parketta (és a fólia) nagyon jól szigetel. Nálam, miután parkettát raktam le egyértelműen érezhető volt 2-3 fokos hőmérséklet emelkedés a fűtési szezonban.
- a parketta tisztábban tartható, ami egészség szempontjából sokkal jobb,kevésbé koszolódik el, néhány év múlva sem néz igénytelenül ki.
- az igazán jó minőségű padlószőnyeg nem olcsóbb, mint a parketta.
Én csak támogatni tudom az ötletet, hogy parkettát rakj le.
Köszönöm szépen a választ :)
Mindenképpen parkettát szerettem volna, mivel letisztultabb, jobban tetszik, és tartósabb, na meg könnyebb a tisztántartása-esetleg javítása.
Nézegettem ezeket a parkettákat, meg tudnád mondani, mi a különbség a ssaphornyos és click csapos között? Nézegettem őket, de a különbséget sehol sem látom.
Mégegyszer köszi a választ, sajnos ehhez én h**e vagyok. :D
Nem vagy hülye, csak még nem csináltad !
Szóval, a csaphornyos parkettát ragasztani kell, a klikkerest csak összepattintani. Ha te akarod lerakni, akkor szerintem a klikkeres könnyebb.
Arra figyelj mindenképpen, hogy ráhagyással vásárolj, kb 2 négyzetméterrel többet, mint szükséges, mert a szabás miatt van némi veszteség.
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!