Fürdőszobát most újíttattuk fel: csőcsere, stb. Kifizettük a mesterembereket és első használatkor vettük észre, hogy minden fürdés után a víz leengedésekor vagy a mosógép használat után a fürdőszobát elönti a víz. Mit rontott el a vízszerelő? Folyt
Akkor szerelési hiba van,mond a "mesternek"oldja meg vagy
feljelented.
Sajnos itt az lehet a gond, hogy alul méretezték a lefolyó csöveket. Nem vagyok vízszerelő, de amikor az látom, hogy kezet mosok pl. a Meki mosdójában és a kagylóban áll a víz, akkor a a hajam az égnek áll. Mert nem lehet tenni egy kib...ott 40 vagy 50-es lefolyócsövet, mert úgy gondolják, elég a 32-es is vagy annál vékonyabb.
A szerelési munkákat jórészt magam végzem a lakásban, ha célszerszám hiányában szerelőt kell hívnom, azelőtt mindig egyeztetek vele: milyen anyagot használ, ezt hogy csinál, azt hogy csinál...ha én azt mondom, hogy valahova 50-es lefolyócsövet tegyen, akkor azt tesz vagy le is út fel is út. Amikor a fürdőszobában végeztem a lefolyócserét, a végén megtöltöttem a fürdőkádat és a kagylót is színültig vízzel, majd bekapcsoltam a mosógép ürítő pompáját és egyszerre engedtem ki a fürdőkádból és a kagylóból is a vizet. Ez volt a próba, a szifonban kb. 1 centit emelkedett a víz szintje és még volt kb 12-15 centi szabad hely fölötte a padló szintjéig. Fa feljött volna a víz, valamit nem jól csináltam, de azóta sem volt semmilyen gond. Mielőtt elment a mester, le kellett volna ellenőrizzed és csak azelőtt fizesd ki.
Ha jól értem:
van egy padlóösszefolyód, és ott önt ki a víz.
ha ez így van, akkor az összefolyó és a strang (ha van ilyen) közti szakasz van rosszul méretezve, vagy itt van dugulás.
az összefolyó szakszerű megszüntetése megoldja majd a problémát.
Ott írja.
"Volt csőgörény, szakszerű duguláselhárítás és semmi. "
A baj forrása mindenképp a szuez-szifon és a gerincvezeték között van, a javítása mindenképp véséssel jár.
Megpróbálkoznék előbb az alábbiakkal, kerülendő az aljzat cseréjét:
1. Mosógép lefolyó átköt a mosdószifonba. Ez kell hozzá: [link]
2. Kád lefolyójába beépítenék egy ilyet (sajnos 2 kell belőle), hogy lelassítsam a lefolyó víz sebességét: [link]
Köszönöm mindenkinek.
Az utolsónak különösen, kipróbálom a javasoltakat, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!