Ez a lámpa megfelelő lenne egy 30 nm-es helyiségbe?
Lenne még hozzá három falilámpa is. 3 méteres a belmagasság. Elegendő fényt adna vajon?
Ettől tartok én is :(
Az a baj, hogy vagy 6-7 lámpaáruházat végigjártunk és zömében strasszkövekkel masszívan telerakott vagy nagy futurisztikus (Jetsons rajzfilmre emlékeztető ívek) vagy 19. századi nagymamás stílusú lámpák vannak. A lakás berendezése az enyhén keleties-marokkói stílus felé húz, a fentiek nem igazán passzolnának bele a képbe.
Ráadásul olyan mennyezeti lámpát tudunk csak venni, amihez van hozzáillő falilámpa - a falilámpa ötletét így utólag kezdem megbánni...
keress a neten katalógusokat. EGLO, globo, hátha akad valami.
ha a falak sötétebb színűek, akkor még több fény kell.
vagy más megoldás, rejtett világítás, szükséges helyekre közvetlen külön világítás
Bézs színű a fal, világos.
Ami igazán fényt adna, annak alul kilóg az égője. Van egy tíz hónapos gyerekünk, aki mániákusan bámul a fényforrásokba és miatta nem merünk olyat venni, mert kiégeti a retináját pár nap alatt.
a retina kiégéshez nem értek, de a természetes fény jóval erősebb kint szabadban, mint ami a lakásokban jól megfelel.
égőkkel tudtok még variálni, több fényt adó led vagy takaréklámpákat kell beletenni. sztem hagyományos izzóból úgy (3)-400W-al számolnék.
A retinás dolgot úgy értettem, hogy vannak olyan lámpák, aminél alul csupaszon van az izzó. Ha felnézel, akkor a takarás nélküli izzót látod. Feltételezem, hogy nem egészséges, ha valaki sokat bámul a világító izzóba - neki pedig mániája.
Wattokra is számolgatunk, remélem sikerült megtalálni az ideális megoldást. Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!